Simona Halep va juca pentru prima dată în carieră cu Bianca Andreescu la Turneul Campioanelor desfăşurat la Shenzhen

Turneul Campioanelor va începe duminică, 27 octombrie, şi se va încheia pe 3 noiembrie. Competiţia este mutată pentru următorii 10 ani de la Singapore la Shenzhen. După tragerea la sorţi de vineri, 25 octombrie, s-a aflat formula de joc. Halep va evolua în Grupa Violet, alături de sportiva cehă Karolina Pliskova, ucraineanca Elina Svitolina şi canadianca de origine română Bianca Andreescu. În Grupa Roşie vor juca australianca Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka, sportiva cehă Petra Kvitova şi elveţianca Belinda Bencic.

Andreescu va juca pentru prima dată la Turneul Campioanelor, iar partida de debut va fi unică. Luni, 28 octombrie, o va întâlni pe Halep, la ora 14:00, ora României. La conferinţa de presă, campioana de la US Open şi-a arătat entuziasmul pentru participarea la turneu, dar a recunoscut şi valoarea celor şapte jucătoare care participă alături de ea.
 

„Ştiu că nu va fi uşor. Orice jucătoare din această competiţie este o adversară grea. Abia aştept să văd ce pot face împotriva lor. Sper să pot face lucruri bune. Am jucat cu Svitolina şi Pliskova anul acesta, deci într-un fel ştiu la ce să mă aştept. Cu Simona nu am jucat niciodată, dar am admirat-o. Va fi un meci foarte interesant, deci sunt entuziasmată”, a spus Andreescu.

Grupa Roşie

  • Barty
  • Osaka
  • Kvitova
  • Bencic

Grupa Violet

  • Pliskova
  • Andreescu
  • Halep
  • Svitolina

Simona Halep, Bianca Andreescu, Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Petra Kvitova şi Belinda Bencic luptă un cel mai mare premiu din istoria tenisiului feminin.

Câştigătoarea va primi un premiu de peste 4 milioane de dolari. În cazul în care campioana are o singură victorie în grupă, premiul va fi de 4,12 milioane, cu două victorii – 4,42 milioane, iar dacă va cuceri titlul neînvinsă va încasa 4,725 de milioane de dolari.

Premiile sunt duble faţă de anul trecut, când Elina Svitolina a primit 2,36 de milioane de dolari pentru cucerirea trofeului.