După CS Viitorul Constanţa, şi CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a solicitat Comitetului Executiv al FRF să nu aprobe decizia Comitetului de Urgenţă al FRF, din data de 31 iulie 2019, în ceea ce priveşte schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul Târgu Jiu în Asociaţia Club Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

În timp ce clubul patronat de Gheorghe Hagi contesta contesta denumirea "Viitorul", marcă pe care o are înregistrată la OSIM, echipa-fanion a Gorjului susţine că e singura deţinătoare a mărcii <<Pandurii>>. „Suntem ferm convinşi că Decizia din data de 31 iulie 2019 a fost emisă de către Comitetul de Urgenţă ca urmare a faptului că, cu sau fără intenţie, membrilor acestuia nu le-au fost puse la dispoziţie toate datele referitoare la denumirea ”PANDURII”. În acest sens, ataşăm prezentei Hotărârea nr. 205/22.09.2015 a Comisiei de Contestaţii Mărci a OSIM, prin care respinge de la înregistrare marca individuală, verbală din denumirea PANDURII. De asemenea, vă rugăm să condiţionaţi participarea în competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal de renunţarea clubului în cauză la denumirea PANDURII TÂRGU JIU, preîntâmpinând în acest fel un demers juridic legal la care vom fi nevoiţi să apelăm pentru a ne apăra drepturile de proprietate intelectuală”, se menţionează în documentul transmis către FRF de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Totodată, fosta vicecampioană a României in 2013 a făcut referire şi la o solicitare mai veche a firmei Succes de a prelua marca Pandurii, aceasta nefiind acceptată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, prin Comisia de Contestaţii Mărci: „Vă aducem la cunoştinţă că, în data de 16.12.2013, S.C. SUCCES NIC COM S.R.L. a avut o solicitare de acest fel în vederea înregistrării mărcii ”PANDURII” pentru clasele 30,31,32, 35,36,41 şi 42, care a fost contestată de către clubul nostru – în calitate de deţinător asupra drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca PANDURII TÂRGU JIU 1962. În soluţia pronunţată, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Comisia de Contestaţii Mărci, a admis fără drept de apel contestaţia formulată de Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi a respins solicitarea de înregistrare a mărcii PANDURII pentru toate clasele solicitate de către S.C. SUCCES NIC COM S.R.L.”

Înfiinţată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, S.C. SUCCES NIC COM S.R.L a fost sponsor la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu o bună perioadă, iar, în 2014, a anunţat că a înregistrat la OSIM marca Pandurii, aspect infirmat în prezent de oficialii de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu.  "Pe lângă contractul pe care l-am semnat cu firma ‘Succes’, care e principalul sponsor, am semnat şi dreptul de cesiune al mărcii ‘Pandurii’ pe care firma ‘Succes’ l-a dat pe 49 de ani clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. L-a cesionat practic gratuit către club”, spunea, în 2014, Mihai Prunariu, preşedinte pe atunci la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

"Având în vedere calitatea Federaţiei Române de Fotbal de organizator, chiar în acest an, a unui seminar internaţional care a avut drept temă exact protejarea drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor deţinute de cluburile sportive, la care au fost prezenţi autorităţi din partea statului şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din România, suntem ferm convinşi că FRF va apăra dreptul de proprietate intelectuală deţinut legal de către clubul nostru", se mai precizează în comunicatul remis de panduriics.ro

În prima etapă a Ligii a 2-a, fosta ACS Energeticianul,  rebranduită ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a avut înscripţionat pe tricourile de joc "Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj", care sunt membri fondatori şi sponsori la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a reacţionat imediat, printr-o postare pe pagina proprie de facebook. "În ceea ce priveşte folosirea numelui Primăriei Municipiului Târgu -Jiu pe tricourile echipei lui Nicolae Sarcină, nu există vreo colaborare cu entitatea sportivă respectivă şi nu ni s-a solicitat acordul în acest sens! Imediat ce mă voi întoarce din concediu voi convoca o şedinţă cu specialiştii noştri şi voi lua măsurile ce se impun!", a scris Romanescu.

Deşi clubul datează din 1962, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu joacă sub actuala titulatură din anul 2002, când secţia de fotbal a fost preluată de CNLO (Compania Naţională a Lignitului Oltenia), unde director era Marin Condescu. Echipa se afla la vremea respectivă în Divizia C, iar în 2005 a promovat, în premieră, în Liga 1. De atunci,  CS Pandurii Târgu Jiu, club finanţat  de MTS, funcţionează separat, cu secţiile de atletism, box sau lupte.

"Viitorul Constanţa SA, persoană juridică română, înfiinţată în baza legii 31/1990, cu obiect de activiate - club sportiv (secţie unică - fotbal), înregistrat la Registrul Comerţului Constanţa sub nr. J13 / 3856 / 2008, CUI 24667720, [...], reprezentată legal de dl. Iasko Marton Zoltan, având funcţia de Administrator unic, prin prezenţa adresă vă solicităm, în conformitate cu art. 45-49 din Statutul FRF, să NU aprobaţi Decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 31 iulie 2019 în ceea ce priveşte schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociaţia Club Sportiv VIITORUL Pandurii Târgu Jiu, întrucât încalcă dispoziţiile art. 2, pct. 4, art. 2, pct 7 şi art 2, pct 8, litera "b" din ROAF al FRF şi, totodată, drepturile noastre de proprietate intelectuală ca titulari ai mărcii "VIITORUL", înregistrată legal la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci-OSIM", se arată în comunicatul remis de clubul din Liga 1.