La fix un an înainte de a debuta Campionatul European 2020, adică la 12 iunie, reprezentanţii celor de la UEFA au deschis procedura de achiziţionare a biletelor. Aşadar, începând de astăzi, miercuri, 12 iunie 2019, tichetele se pot cumpăra exclusiv online de pe platforma www.euro2020.com/tickets.

 

Turneul final de la anul, la care sperăm să fie prezentă şi naţionala României, va debuta pe 12 iunie 2020 şi se va desfăşura în 12 oraşe europene, printre care şi Bucureşti. Capitala ţării noastre va găzdui patru partide, toate pe Arena Naţională: trei în Grupa C (pe 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală pe 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro 2020, tricolorii vor disputa cel puţin două meciuri pe arena de cinci stele.

 

Bilete Euro 2020 | Înscrierea nu garantează biletul. Când puteţi afla dacă aţi avut noroc

 

Pentru România, înscrierea a început azi, miercuri, 12 iunie 2019, la ora 15:00 şi se va încheia la data de 12 iulie 2019. Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru a putea intra în posesia mult doritului loc la Euro

 

Nimeni nu are biletele asigurate din prima! Ca la orice turneu final, reprezentanţii UEFA sunt convinşi că cererea va depăşi oferta, aşa că toate tichetele vor fi repartizate în mod aleatoriu, prin tragere la sorţi.

 

Cei care vor să cumpere bilete la Euro 2020 trebuie să-şi facă un cont pe site-ul UEFA, în condiţiile în care toate biletele vor fi vândute online.

 

După ce se va fi încheiat perioada de înscriere, o comisie specială a UEFA va analiza toate cererile. Mai apoi, spre mijlocul lunii august vor anunţa norocoşii care au primit mult aşteptatele bilete. În cazul în care te afli printre norocoşi, atunci trebuie să ştii că din momentul anunţului vei avea o perioadă destul de scurtă pentru a-ţi plăti biletele

 

Bilete Euro 2020 |Pentru partidele de pe Arena Naţională s-au stabilit următoarele preţuri:

 

Categoria 3 (peluze) 30 euro

Categoria 2 (colţurile stadionului) 75 euro

Categoria 1 (tribunele I şi II) 125 euro

 

În decembrie 2019, UEFA va pune în vânzare un număr mai mare de bilete, dar acelea sunt desinate doar suporterilor din ţările calificate la turneul final.

 

”UEFA EURO 2020 va debuta pe 12 iunie 2020 şi se va desfăşura în 12 oraşe europene, printre care şi Bucureşti. În perioada 12 iunie – 12 iulie 2019, se pot achiziţiona bilete la toate cele 51 de meciuri ale turneului final de anul viitor. Ediţia cu numărul 60 este una specială, de celebrare a EURO, şi va avea o desfăşurare fără precedent.

 

Un număr record de trei milioane de bilete vor fi disponibile fanilor, însemnând că mai mulţi suporteri ca niciodată vor beneficia de şansa să de a trăi pe viu această experienţă. "LIVE IT. FOR REAL" este sloganul menit să inspire şi să încurajeze suporterii să vizioneze meciurile live de pe stadion”, se arată şi într-un comunicat postat de către FRF pe site-ul oficial.

 

Moment istoric: Tragerea la sorţi pentru grupele EURO 2020 va avea loc la Bucureşti

 

Tragerea la sorţi pentru grupele Euro 2020 va avea loc în România, la Romexpo, în Bucureşti, la 30 noiembrie 2019. Decizia vine şi ca urmare a relaţiei foarte bune pe care preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, o are cu preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. Iniţial s-a vehiculat că tragerea la sorţi va fi ţinută la Ateneul Român, însă în cele din urmă s-a optat pentru Romexpo.

 

Capitala României a primit de la UEFA privilegiul de a organiza tragerea la sorţi a grupelor turneului final care va fi găzduit de 12 ţări. Bucureştiul va organiza patru meciuri de la Euro 2020: trei în grupe şi unul din optimile de finală, toate pe Arena Naţională.

 

Tragere la sorţi Euro 2020 | Bucureştiul figurează în ghidul UEFA cu următoarele recomandări de baze de cantonament:

 

1. Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia – cu drept de preemţiune pentru reprezentativa României. Staff-ul echipei noastre naţionale a notificat UEFA că îşi va exercita acest drept.

2. Academia FC Voluntari în tandem cu Hotel Caro

3. Baza de pregătire a FCSB din Berceni

 

Locaţiile prezentate sunt dedicate cantonamentelor echipelor (cu facilităţi de cazare, antrenament şi recuperare) pentru când se vor stabili într-un oraş gazdă. Într-o etapă ulterioară vor fi prezentate şi recomandări de stadioane de antrenament, pentru echipele care vin să joace un singur meci în oraşul respectiv şi sunt cantonate în alt oraş gazdă. Noile stadioane prevăzute în Bucureşti intră în această a doua categorie.

 

Arena Naţională este destinată pentru desfăşurarea celor patru meciuri de la EURO 2020, pe 14, 18 şi 22 iunie în Grupa C şi pe 29 iunie pentru optimile de finală. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

 

Tragere la sorţi Euro 2020 | Unde ar juca România meciurile de la turneul final

 

În situaţia în care România se va califica la Euro 2020 va disputa două meciuri din faza grupelor la Bucureşti, pe Arena Naţională. Tot în Bucureşti, tricolorii vor avea şi baza. Capitala este cuplată cu Amsterdam, astfel că, în cazul în care România şi Olanda obţin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeaşi grupă, mai precis din Grupa C.

 

”Portocala Mecanică” va juca două meciuri la Amsterdam, iar pentru partida directă se va trage la sorţi între cele două stadioane, Arena Naţională şi ”Johan Cruyff”.

În situaţia în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă ţară care nu are oraş organizator, precum Belgia, Franţa sau Elveţia, se va cupla cu Olanda.

 

 

Sursa: www.digisport.ro