Diego Maradona este subiectul unui documentar în care regizorul britanic Asif Kapadia evidenţiază petele vieţii: droguri, prostituate, prietenia cu mafia napolitană şi modul cum păcălea testele doping, scrie gsp.ro.

 

Argentinianul, ajuns acum la 58 de ani, i-a făcut regizorului o mărturisire şocantă din perioada Napoli (1984-1991). Din clipa în care se încheia un meci, la sfârşit de week-end, o jumătate de săptămână era dependent de droguri!

 

„De duminică până miercuri, eram pe cocaină!”, i-a spus El Pibe de Oro. „De fiecare dată când mă întorceam acasă, pluteam de la droguri. O dată, m-am speriat când am văzut-o pe fata mea şi m-am încuiat în baie”.

 

Nu era dificil să obţină stupefiantele. Se împrietenise cu fraţii Luigi şi Carmine Giuliano, capii clanului mafiot napolitan Giuliano. „Aveam drogurile pe tavă”, şi-a amintit Maradona. Uneori, plătea prostituatele direct cu cocaină.

 

Pentru ca Diego să nu fie prins la testele doping, Corrado Ferlaino, preşedintele lui Napoli la acea vreme, îi asigura (şi nu doar lui) recipiente cu urină „curată”, iar Maradona îi păcălea pe inspectori folosind un penis de plastic.