Mulţi fani ai Petrolului, pe bună dreptate, s-au întrebat, atunci când au văzut sancţiunile dictate de LPF contra Petrolului, de ce nu păţeşte nimic arbitrul Colţescu. Adică taman omul care a generat toată tensiunea de pe stadion, la meciul dintre Petrolul şi CFR Cluj. Pentru cei care au uitat, până la eliminarea golănească a lui Teixeira, în minutul 81, spectatorii ploieşteni, ca şi jucătorii, şi-au văzut de treaba lor.

Acest Colţescu, după episodul cu sinuciderea, începând din 2009 a fost solicitat ca arbitru de rezervă în brigada sa de…Alexandru Deaconu, arbitrul Brichetă, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Deaconu, arbitru asociat ca fiind omul de casă al Stelei, în multe situaţii, l-a luat sub aripa sa pe Sebastian Colţescu, la un moment dat fiind vehiculată ideea că ar urma să fie naşul de cununie al olteanului.

Între timp, însă, Deaconu nu mai e şef al abitrilor, cică, în această funcţie fiind numit grecul Kyros Vassaras. Surpriză, însă, Deaconu a recunoscut că a făcut concediile cu Vassaras, ţinând să precizeze, însă, că nu a avut vreo facilitate de la firma de turism pe care o are, la Salonic, actualul şef al arbitrilor din România.

Mai mult, la meciul de retragere a lui Vassaras, arbitru de rezervă a fost, normal, aş zice, tot Alexandru Deaconu.

Aşadar, chiar dacă nu mai este oficial în funcţie, Deaconu are mare trecere la actualul şef al CCA. Iar Colţescu, la rândul lui, are mare trecere la Deaconu.

Se leagă multe, nu?

Şi asta nu e nimic!

Că Sebastian Colţescu are mare trecere la vârful ierarhiei din CCA se poate constata lesne şi din delegările CCA în primele 6 etape. Colţescu a avut, în fiecare etapă, meci de arbitrat. La cinci dintre ele a fost central, iar la o partidă a fost rezervă.

În schimb, prin comparaţie, Cristi Balaj, Alexandru Tudor sau Ovidiu Haţegan au avut doar câte patru delegări în primele şase meciuri! Că doar nu au valoarea lui Colţescu, care nu a ratat nicio etapă!

Interesant este şi modul în care a fost delegat Colţescu în etapele a IV-a, a V-a şi a VI-a.

În etapa a patra a arbitrat caricatura de meci Steaua – Pandurii, 6-0, în etapa a cincea a arbitrat Rapid –Astra, 0-2, arâtând cartonaş roşu direct rapidistului Stoica, în minutul 29!, iar în etapa a şasea a arbitrat Petrolul – CFR, a dat doi oameni afară de la Petrolul şi CFR a câştigat când a rămas cu doi oameni în plus!!!

Teoria conspiraţiei? Nu cred! Prea multe coincidenţe în favoarea unora şi în urma cărora, nu ştiu cum naiba se face, doar Petrolul pierde!