Simona Halep, care nu participă la competiţii în această lună din cauza unei accidentări, are mari şanse de a rămâne pe locul 4 WTA şi după disputarea turneului de categorie Premier 5 de la Dubai. Două jucătoare care o puteau depăşi în ierarhie au fost eliminate, iar a treia, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, are nevoie să câştige turneul.

Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 5 WTA, care avea cele mai mari şansă să urce pe locul 4 mondial, a fost întrecută, marţi, în turul al doilea, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2, de rusoaica Ekaternina Makarova, locul 37 WTA.


Spaniola Garbine Muguruza, locul 7 WTA şi cu şanse mai mici de a urca pe poziţia a patra, a abandonat din cauza unei accidentări, la scorul de 1-4, meciul din manşa a doua cu ucraineana Katerina Bondarenko, locul 79 WTA.

Astfel, singura care o mai poate depăşi în clasament în urma evoluţiilor din această săptămână pe Halep este Radwanska. Poloneza, semifinalistă anul trecut la Doha, turneu ce în calendarul pe 2016 se disputa în aceeaşi perioadă, trebuie să câştige Dubai Duty Free Championships pentru a urca pe locul 4 WTA.

Ea a făcut primul pas, marţi, când a trecut, cu 6-3, 6-2, de belgianca Elise Mertens, locul 80 WTA, venită din calificări. În optimi, Radwanska va evolua împotriva americancei de 17 ani, Catherine Bellis, locul 70 WTA.

Dacă accidentarea la genunchi nu-i va mai pune probleme, Simona Halep va reveni pe teren la Indian Wells, competiţie Premier Mandatory care începe în 8 martie. Dacă nu coboară în această săptămână, este posibil ca Halep să ajungă tot pe locul 4 WTA în California, unde are de apărat un sfert de finală.