Oricât ne-am dori ca Petrolul să fie preluată de un investitor puternic, nu trebuie să ne aruncăm din prima, cum se spune.

Scrisoarea de intenţie care a făcut vâlvă în ultima vreme a fost publicată integral pe facebook. Este vorba despre ACEA ofertă prea frumosă în care se spune că un grup de investitori vor să bage la Petrolul 10 milioane de euro pe an.

Despre ofertele primite a vorbit, la acel moment, Andi Crângu, care a admis că a fost primită o scrisoare de intenţie, dar nu dezvăluit numele concernului.

Văzând conţinutul integral al hârtiei, nu poţi să nu-ţi pui unele întrebări. În primul rând, în afara numelului avocatului Sorin Dinu, niciunul dintre celelalte nu dau niciun un rezultat “în domeniu” la căutarea pe Google. Consorţiul SUAROMPETROGAS România nu este nici el indexat. Însăşi denumirea este ciudată. Adresa de web este un email de jucărie, un cont la care cu greu poate apela o firmă atât de mare. Orice companie mare are adresa de genul www.gilmail.chevron.com.

Altă denumire, de această dată prezentă în antet, Romania Global Projects, nu dă nici ea rezultate pe Google. Există romanian global projects, însă termenii reprezintă o formulă generală pentru anumite proiecte care au legătură cu România.

Deşi în hârtie apar numele unor giganţi din industria petrolieră, adresa Romania Global Projects este scrisă greşit: strada David Preporgescu, în loc de David Praporgescu. În plus, la adresa menţionată funcţionează Institutul pentru investigarea crimelor comunismului, dar şi câteva cabinete de avocatură.

Numărul de telefon dat pentru contact este “momentan indisponibil”. Şi, ultima, şi ştampila ridică semne de întrebare. Doar jumătate din ea se vede. Într-una dintre porţiuni pare că scrie Forumul Bravo Romania sau Bravu Romania. În cealaltă, ar putea fi începutul denumirii Romania Global Projects.     

Scrisoarea pare a avea o ştampilă de intrare la Petrolul. Asta ar însemna că a ajuns la clubul ploieştean şi a fost înregistrată.

Voi ce spuneţi, poate reprezenta această scrisoare (redactată în acest fel) o ofertă serioasă?

PS: În scrisoare se vorbeşte despre un termen de 10 zile începând cu data de 25 de martie pentru prezentarea formulei de achiziţie. Suntem în 17 aprilie şi la club n-a venit nimic.