Preşedintele de onoare al secţiei de baschet CSM Ploieşti s-a hotărât! Cătălin Burlacu se întoarce pe parchet odată cu promovarea echipei în Liga Naţională. El a semnat, în prezenţa directorului Cezar Stoichiciu, un contract valabil pentru următorul sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă unul!

Venit după un sezon la SCM Craiova, Cătălin Burlacu a declarat pentru site-ul oficial al clubului: „Mă simt deosebit de emoţionat în aceste momente în care văd cum creşte acest proiect minunat numit CSM Ploieşti, cu menţiunea că vreau să le mulţumesc încă o dată primăriei, consiliului local, ploieştenilor ce ne-au susţinut şi ne vor susţine şi viitorilor parteneri privaţi. Sunt deosebit de onorat să răspund afirmativ ofertei făcută de club jucătorului Cătălin Burlacu, deci am decis să rămân pe parchet alături de acest minunat colectiv care stă să se contureze, de la o zi la alta. Fiţi siguri, vom construi o echipă care vrea doar performanţă la nivel înalt! Să ne bucurăm împreună că Ploieştiul a revenit pe harta baschetului românesc şi, în curând sper eu, pe harta baschetului european. Hai CSM Ploieşti!”

Cătălin Burlacu va fi, în continuare, şi preşedinte onorific al secţiei de baschet.

                                          ***

La rândul lui, directorul clubului, Cezar Stoichiciu, a declarat: „Sunt fericit că am obţinut acordul lui Cătălin Burlacu de a ne ajuta şi din postura de jucător în Liga Naţională, acolo unde experienţa lui va conta foarte mult. Sunt convins că fostul căpitan al Asesoftului şi al Craiovei va reuşi să-i strângă în jurul lui pe băieţi şi că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele pentru viitorul sezon: clasarea pe podium şi cîştigarea Cupei României”.

                                          ***

Cătălin Burlacu are aproape 39 de ani şi este unul dintre cei mai valoroşi baschetbalişti români de după Revoluţie. Ajuns în 2003 la Ploieşti, alături de regretaţii Toni Alexe şi Vladimir Arnautovic, fostul căpitan al primei reprezentative şi-a trecut în palmares, alături de CSU Asesoft, 9 titluri de campion (2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), 4 Cupe ale României (2004, 2005, 2006, 2009), o Supercupă (2014) şi trofeul FIBA Europe Cup (2005), punând, totodată, umărul la campanii de succes în EuroCup şi EuroChallenge şi la victorii memorabile în „Olimpia”, cum ar fi cele cu Lokomotiv Rostov, Banvit Bandirma, Spartak St. Petersburg, Lietuvos Rytas sau Hapoel Ierusalim, scrie csmploiesti.ro.

De-a lungul carierei, Burlacu a mai evoluat la Politehnica Iaşi, West Petrom Arad şi SCM U Craiova, în ţară, dar şi pentru Brandt Hagen (Germania), BC Kalev (Estonia) şi Air Avellino (Italia). CV-ul său mai cuprinde un titlu, în România, cu West Petrom Arad (2002) şi o Cupă, în Italia, în 2008.