Ute Groth, preşedinta unui mic club sportiv din Germania, DJK TuSA 06 Duesseldorf, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei germane de fotbal (DFB) sperând să devină prima femeie care va ocupa acest post, scrie DPA, potrivit Agerpres.

”Vreau să schimb lucrurile prin candidatura mea. Avem nevoie de oameni oneşti şi entuziaşti în poziţiile de top din cadrul DFB”, a spus Groth (60 ani) într-o scurtă declaraţie.

Potrivit sursei, clubul DJK TuSA 06 Duesseldorf are legitimaţi 1.200 de sportivi la diferite discipline, având şi o secţie de fotbal feminin. Potrivit presei germane, la funcţia de preşedinte al DFB ar putea candida nume grele precum Philipp Lahm, Rudi Voeller, Matthias Sammer, Christoph Metzelder. Succesorul lui Grindel va fi cunoscut în septembrie, Federaţia neavând niciodată la şefie o femeie.

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal, Reinhard Grindel, şi-a anunţat demisia la începutul lunii aprilie. Ales preşedinte în 2016, el a devenit ţinta criticilor după ce au apărut dezvăluiri privind salariul său de la o subsidiară a DFB şi un cadou de lux primit de la un coleg străin.

Fost jurnalist şi deputat al parlamentului german, Grindel a intrat în atenţia presei după ce s-a aflat că încasează un venit de 78.000 euro, care nu era cunoscut, din partea unei subsidiare a DFB. Ziarul Bild a dezvăluit apoi că Grindel a primit un ceas foarte scump, de câteva mii de euro, de la un coleg din UEFA în 2017