Aceasta nu este o cronică a ultimului meci al Petrolului în Liga a 3a. Pentru cornică va trebui să citiţi articolul colegului meu Dragoş Trestioreanu.

Acesta este articolul unui om care nu este specializat în fotbal sau în sport, dar care cunoaşte regulile jocului, numele fotbaliştilor şi mai citeşte din când în când declaraţiile şefilor din branşă.

Am mers pentru a vedea faimoasa coregrafie. Văzusem apelurile galeriei , solicitările de ajutor şi mi-am dorit să văd live spectacolul.

Şi a fost...minunat...sublim..mirific...Chiar şi în momentul în care Popeşti Leordeni a înscris primul gol, fanii cântau şi  îşi încurajau echipa...Superb şi special...

Din păcate, repriza a doua a adus şi al doilea gol al oaspeţilor, a adus eliminarea lui Păun şi  a adus...fiesta...o fiestă pe care nu o înţeleg şi nici nu o pot aprecia.

Timp de minute bune stadionul a fost în fum...Startul a fost dat de fanii din P1...un nor de fum a învăluit jumătate de stadion, iar fumigenele erau aruncate pe teren, într-un show fără noimă, într-o încercare de a demonstra...nu prea înţeleg ce... (Facându-mi „temele”, am aflat că băieţii de la P1 au o problemă cu finanţatorul Petrolului, Veolia şi că au promis că aşa vor face la fiecare meci, până când francezii vor pleca.) Ciudat mod de a-şi arăta dragostea pentru o echipă....Oare a fi suporter nu înseamnă să doreşti binele echipei tale? Ori, ce naiba bine poţi vedea în amenzi uriaşe de la LPF sau în suspedarea terenului pentru mai multe etape? Nu pot înţelege de ce îţi doreşte să plece cei care au adus bani grei clubului şi ce vei face dacă actualul finanţator va renuţa...



Apelurile disperate ale crainicului stadionului, decizia arbitrului de a opri meciul până la dispariţia fumului, posibilitatea ca echipa să piardă meciul la masa verde (e drept  că în clipa respectivă Petrolul deja era condusă cu 2 la 0 ) au dus la câteva minute de calm...dar...

Cei din Peluza Latină nu puteam rămâne mai prejos. Fumul lor a inundat din nou stadionul, semn că pentru suporterii de galerie important nu este scorul meciului.

Ştiu că voi fi înjurată, dar nu cred că manifestările celor din P1 şi din P2 mai au prea mare legătură cu fenomenul fotbalistic.

Petrolul se va alege cu o amendă uriaşă de la LPF şi chiar cu stadionul suspendat mai multe etape...Oare va fi mai bine ca echipa să joace pe un stadion gol? Eu nu prea cred...

Iar la final am o întrebare...simplă...Şi dacă pleacă Veolia, ce se întâmpă cu Petrolul?