Înainte de derbiul de pe fosta „Columbie”, o discuţie, la faţa locului, cu antrenorul principal al Petrolului, Romulus Ciobanu, mi l-a înfăţişat pe tehnician ca pe un om trist, resemnat chiar. Nimic din starea unuia care va sărbători peste o săptămână prima sa mare realizare din CV: promovarea unei echipe! Auzisem anumite zvonuri, cum că se produsese deja o schizmă în vestiar, între greii echipei şi principalul om de pe banca tehnică a formaţiei lor. Cum, şi când este bine, trebuie să apară şi ceva rău, mi-am zis că ar fi doar un zvon fără acoperire.

Ei bine, informaţiile postate ieri şi azi pe www.jurnalulph.ro mi-au spulberat şi ultimul semn de întrebare în privinţa autenticităţii informaţiei de mai sus. Mai mult, ridicarea şi arătarea către tribuna 2, de către Sergiu Arnăutu, după golul său de 2-1, cu Astra 2, a tricoului cu numărului 3, cel al lui Jean Prunescu, neintrat iar în lotul de 18, a confirmat pe deplin ruptura. Au fost momente în care Romică Ciobanu s-a întors, realmente, cu spatele şi nu a recţionat defel, la acel episod dureros pentru el, fără doar şi poate. Iar confirmările venite apoi dinspre partea conducerii, în privinţa înlocuirii sale, au pus punct oricăror întrebări ale cuiva din afară, faţă de viitorul imediat al băncii tehnice a Petrolului! Deci, Edi Iordănescu sau altul, în Liga 2!

Altfel, Petrolul a avut parte de o replică foarte serioasă din partea Astrei 2, chiar în faţa a peste 2.000 de fani înfocaţi ai “lupilor”, cei care au creat o atmosferă ce nu se va mai întâlni în anii viitori pe stadionul din “9 Mai”! Faţă de tur, atunci când “satelitul” giurgiuvenilor a pus direct... “autobaza” în faţa lui Cristi Nedelcovici şi a rezistat  90 de  minute şi mai bine pentru un 0-0 sărbătorit ca o mare victorie, la final, de data aceasta, “drăcuşorii” chiar au jucat fotbal tot timpul. Au deschis scorul, prin mai experimentatul Bogdan Chipriliu, la o eroare a lui Mirel Bolboaşă, în minutul 49, după ce junele Radu Chiriac îi oferise şansa, în prima repriză, portarului găzarilor să respingă şutul de la punctul cu var, penalti dictat pentru faultul lui Alberto Olaru asupra aceluiaşi fost golgheter al Juventusului, din eşalonul secund. Apoi, după răsturnarea scorului, 2-1 pentru “galben-albaştri, graţie autogolului lui Marius Pahonţu (54) şi a golului frumos al lui Arnăutu (61), la centrarea de manual a lui Alexandru Ciocâlteu, Astra 2 a avut puterea să revină şi să egaleze cu doar 60 de secunde înainte scurgerii timpului regulamentar de joc. Iar asta în urma unei faze trase la indigo după cea de la reuşita de 2-1 a Petrolului. Atunci, cu Chipirliu pe post de creator, iar foarte tânărul Dragoş Gheorghe - de realizator. A fost, finalmente, un 2-2 absolut echitabil, partida plăcând mult ca joc, chiar dacă petroliştii şi-ar fi dorit ca şi ultima deplasare din acest sezopn s-o încheie tot cu un succes. Adidcă, aşa cum s-a întâmplat de-a lungul întregii ediţii de campionat 2017-2018. Însă, şi Astra 2 şi-a impus să fie unica echipă din Seria a III-a a Ligii a III-a care să nu fi pierdut în faţa formaţiei ce-a promovat, matematic, încă din etapa trecută!

Astra 2: Nedelcovici - Vîrtej, M. Popescu, Barbir, Ioniţă - Pahonţu (cpt - 82, Banu), Matei (68, Şerban) - Chiriac (76, Culda), Vîlceanu (57, Dr. Gheorghe), Chipirliu - Găvârliţă. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Petrolul: Bolboaşă - Antoche, Ichim, Olaru - Saim Tudor (77, Catană), Chindriş, Cl. Tudor (cpt - 82, Cîrjan), Velisar - N. Popescu (76, Lambru), Arnăutu, Păun (57 - Ciocâlteu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Arbitri: Alin Gheorghe (Ploieşti) - Doru Nicolae Petre (Bucov) şi Sebastian Păduraru (Gura Humorului)

Observatori: Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti), pentru joc, şi Petre Radu (Bucureşti), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Vârtej (33), Găvîrliţă (68), Catană (84), Cîrjan (87), Chipirliu (90+4).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu - Răzvan Păsărică)