Formaţia României a remizat, duminică, la Copenhaga, cu Danemarca, scor 1-1 (0-0), în ultima partidă din cadrul Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, tricolorii egalând prin Deac, în minutul 88, când se aflau în inferiortate numerică după eliminarea lui Cristian Ganea (minutul 63). Fără şanse de calificare la turneul final după primele opt etape, România a ocupat locul 4 în grupă, după Polonia, Danemarca şi Muntenegru, acumulând doar 13 puncte în zece meciuri (trei victorii şi patru rezultate de egalitate şi trei înfrângeri).

Au marcat: Erikssen '60 (p) / Deac '88.

1-0, min. 60: În minutul 59, Deniz Aytekin a dictat lovitură de la 11 metri şi l-a avertizat pe Ganea, pentru că l-a faultat pe Bendtner în apropierea careului mic. Erikssen a transformat penaltiul.

1-1, min. 88: Aflată în inferioritate numerică, România a egalat prin Ciprian Deac, care a trimis mingea în poartă din apropiere, după o minge lovită greşit de George Ţucudean.

În minutul 37, arbitrul a anulat un gol marcat de Bendtner, pentru ofsaid.

Echipa tricoloră a evoluat în zece jucători după eliminarea lui Cristian Ganea, din minutul 33, când a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault în apropierea careului, asupra lui Poulsen.

Cartonaşe galbene: Kjaer '72 / Băluţă '12, Budescu '50, Tătăruşanu '54, Ganea '59 şi '63, Stanciu '61;

Cartonaş roşu: Ganea '63.

Următoarele competiţii la care va participa România sunt preliminariile Campionatului European din 2020 şi Liga Naţiunilor. Arena Naţională din Capitală va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Euro-2020).

România a ratat orice şansă de a ajunge la CM din Rusia încă din etapa a şaptea a grupelor.