Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a numit-o pe Gabriela Szabo în funcţia de director general al Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, pe o perioadă de maxim un an, după ce la începutul lunii iunie l-a demis pe Alin Petrache din această funcţie pentru „cheltuieli iresponsabile”

.Avem acum la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti un director cu experienţă sportivă de nivel mondial, o sportivă care a fost desemnată în urmă cu câţiva ani cea mai bună atletă din lume, fiind medaliată în repetate rânduri în cadrul olimpiadelor şi totodată deţinătoarea unor recorduri mondiale importante. Sub conducerea doamnei Szabo sper ca CSM Bucureşti să devină punct de reper în sportul românesc şi, de ce nu, în sportul mondial”, a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat al PMB.


Gabriela Szabo a fost numită în 1999 cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit mai multe recorduri mondiale şi a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta, de bronz la Sydney şi trei medalii de aur la Campionatele Mondiale în aer liber la Atena, Sevilla şi Edmonton, conform municipalităţii. Gabriela Szabo a fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada 2014-2015, în Guvernul Ponta.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis, la începutul lunii iunie, pe Alin Petrache de la conducerea CSM Bucureşti, pentru intenţia de a cheltui "iresponsabil” peste jumătate de milion de euro pentru organizarea unui eveniment “faraonic” pentru aniversarea a zece ani de existenţă a clubului.