FC Petrolul Ploieşti a câştigat cu 2-0 testul cu Academica Clinceni. Unicul gol al primei reprize a fost marcat de către Sergiu Arnautu, în minutul 32. "Lupii" au început jocul cu Bolboasa - Antoche, Ichim, Ticu - Saim Tudor, Chindriş, Andor, Velisar - Nini Popescu, Arnautu, Păun. Cea de-a doua reuşită a ploieştenilor fiind semnată de către Nini Popescu (63).

Finalul acestei săptămâni a venit, pentru FC Petrolul Ploiesti, cu o nouă pauză în campionat, cauzată de faptul că adversara din etapa a 20-a, ACS Urban Titu, a abandonat competiţia încă din tur, dar ploieştenii au găsit soluţia să umple golul din weekend, perfectând un joc de verificare cu o grupare de eşalon secund.

„Lupii” au profitat de faptul că ACS Academica Clinceni are, la rândul ei, etapă liberă în Liga a II-a, astfel încât cele două echipe s-au  întâlnit  într-un meci-test, care s-a disputat sâmbătă, cu începere de la ora 12.00, pe stadionul de la Strejnic

Altfel, după o ultimă etapă favorabilă din toate punctele de vedere, în urma căreia distanţa faţă de următoarea clasată, AFCM Alexandria, a crescut la cinci puncte, „lupii” au avut parte de o mini-vacanţă în weekend, întorcându-se luni după-amiază la antrenamente. Astăzi, petroliştii s-au pregătit la Strejnic, staff-ul tehnic al „găzarilor” punând accentul pe componenta fizică, asta şi în condiţiile în care până la următorul joc oficial, cel de la Alexandria, mai sunt mai bine de zece zile. Doi jucători s-au pregătit separat, „căpitanul” Claudiu Tudor, cel care continuă programul de recuperare după ce mai vechea accidentare i-a recidivat la Moreni, şi Cristian Andor, mijlocaşul ploieştenilor acuzând uşoare probleme la gleznă.

Cât o priveşte pe Academica Clinceni, aceasta ar fi trebuit să joace sâmbătă cu ASA Târgu Mureş, însă va câştiga la "masa verde", deoarece gruparea mureşeană s-a retras în pauza de iarnă. Ilfovenii vor face 50 de puncte şi au şansa să urce mai sus de locul 6, pe care îl ocupă în acest moment.

SURSA: FC Petrolul Ploiesti