Simona Halep, numarul 1 WTA, a incetat colaborarea cu Adidas la finalul anului trecut si de atunci nu a ajuns la vreo intelegere cu nicio firma de echipament sportiv. Martina Navratilova (castigatoare a 18 turnee de Grand Slam) a vorbit, intr-un interviu pentru Le Temps, despre situatia actualului lider mondial din tenisul feminin. "Faptul ca Simona nu are un sponsor este de neinteles si incredibil pentru mine, in sensul negativ al cuvintelor. Care e problema? Pentru ca este romanca? Pentru ca nu e inalta si blonda? ", a spus Navratilova.

"Este ridicol! Nu stiu ce s-a intamplat cu Adidas... Ceea ce stiu este ca asta nu i s-ar fi intamplat niciodata unui barbat. Niciodata. Sunt sigura ca Simona va gasi un nou sponsor, dar faptul ca nu are unul este de neinteles si incredibil pentru mine, in sensul negativ al cuvintelor", a spus Navratilova, intr-un interviu pentru Le Temps.

"Sper ca cei de la Adidas regreta acum. Iar daca Simona nu-si va gasi un sponsor inseamna ca ceva este intr-adevar in neregula cu tenisul! Dar situatia actuala este deja... Care e problema? Pentru ca este romanca? Pentru ca nu e inalta si blonda? Simona este o femeie remarcabila, cu o mare personalitate!

Este foarte profesionista atat pe teren, cat si in afara lui, iar fanii o iubesc. Ea este genul de femeie pe care il vrem drept model pentru copiii nostri. Nu inteleg de ce nicio companie nu s-a trezit inca sa spuna: "Aceasta este sportiva pe care ne mandrim sa o sprijinim!", a mai spus Navratilova.

Simona Halep a ramas fara sponsor tehnic de la finalul anului trecut, dupa ce contractul cu Adidas a expirat. Halep colabora cu producatorul german de echipament sportiv din anul 2014. Potrivit presei, Simona Halep a cerut renegocierea contractului, insa Adidas a refuzat.

De atunci, jucatoarea nascuta la Constanta evolueaza intr-o rochie rosie, pe care a comandat-o de pe un site din China. Potrivit El Pais, Simona Halep ar avea o oferta de la Nike, de 1,3 milioane de euro pe an.