Premieră în presa românească. O publicaţie naţională le cere scuze fanilor unei echipe de fotbal. Iar când echipa se numeşte Petrolul Ploieşti, iar fanii sunt cea mai frumoasă galerie din România parcă scuzele Gazetei Sporturilor sunt  şi mai bine venite.

Totul a început de la cronica meciului dintre Petroul şi CFR, cronică publicată sub titlul „Lupii demenţi! Ploieştenii pierd teren în lupta cu Steaua şi Astra”

Apelativul din titlu a stârnit un val de proteste din partea suporterilor galben-albaştri care au luat cu asalt mailurile redactorilor de la Gazeta Sporturilor. Iar protestul lor nu a rămas fără ecou.

Publicăm şi noi, integral textul colegilor de la Gazeta Sporturilor şi sperăm ca de acum înainte să trateze şi echipa Petrolul Ploieşti la fel cum procedează cu celelalte cluburi de fotbal din România.

„Titlul cronicii meciului Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, 1-2, a fost "Lupii demenţi! Ploieştenii pierd teren în lupta cu Steaua şi Astra după 1-2 cu CFR Cluj".

Chiar dacă nu a fost nicidecum în intenţia autorului să insulte echipa din Ploieşti, figura sa de stil a fost una nu doar neinspirată, ci şi violentă verbal, fără sens şi total regretabilă.

Cronica e scrisă în ideea pierderii cumpătului atît în tribune, cît şi în teren, dar cuvîntul folosit în titlu nu avea ce căuta acolo.

Gazeta îşi recunoaşte eroarea fără a mai căuta nici un fel de explicaţii! Pur şi simplu am greşit, regretăm şi le cerem scuze atît clubului Petrolului, cît şi suporterilor ploieşteni.”