Serena Williams s-a calificat în semifinalele turneului de la US Open după ce a învins-o pe Simona Halep, scor 6-2, 4-6, 6-3. Jucătoarea din SUA va juca în penultimul act împotriva Karolinei Pliskova, care a trecut de Ana Konjuh, scor 6-2, 6-2.

Serena a reuşit 3 aşi în primul game. Apoi a urmat break-ul Serenei şi încă un game al liderului mondial. Simona a făcut şi ea un re-break, dar Williams a profitat că Halep a ratat câteva ocazii bune de a restabili egalitatea şi s-a distanţat.

Setul doi a fost cu totul altul. Simona a preluat rolul de conducătoare a meciului şi imediat cum a văzut că serviciul Serenei nu funcţionează a profitat şi a făcut break-ul. Asta se întâmpla la scorul de 2-1. Jucătoarea noastră a servit apoi foarte bine şi s-a distanţat, 3-1. Halep avea ocazia să majoreze diferenţa, dar Serena a fost salvată de un serviciu fantastic. În cele din urmă, Simona a dus perfect setul şi l-a câştigat, trimiţând meciul în decisiv.

Halep a avut apoi şansa să înceapă cu un break, dar cele două mingi pe care le-a avut n-au fost de ajuns şi Serena a întors game-ul. Dacă Halep n-a trecut în avantaj când a avut ocazia, Serena n-a ratat acest lucru şi a făcut 3-1 după un break lejer. Jucătoarea din SUA a fost însă salvată în nenumărate rânduri în acest meci de serviciul foarte puternic.

 

"A trebuit să-mi schimb puţin jocul cu Simona. Am câştigat, deşi nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Cred că acest meci mă va ajuta în viitor. A fost un meci bun până la urmă. Cred că mă ajută faptul că am jucat 3 seturi", a spus Serena la Eurosport

gsp.ro