Una din cele şapte finale despre care vorbea Lucescu jr. la conferinţa de presă care a precedat meciul cu Săgeata Năvodari, s-a încheiat. Din fericire cu o victorie a echipei petroliste, cu un 3-2 în deplasare, scor stabilit în minutul 28. Meciul s-a desfăşurat pe un stadion aproape gol în care, din nou, galeria ploieştenilor a fost prezentă. Devotamentul acestor băieţi este extraordinar şi trebuie respectat de echipă printr-o atitudine dedicată culorilor galben-albastre.

Într-o intervenţie la Digi Sport, antrenorul Răzvan Lucescu a declarat, după meci : "Pentru noi era obligatoriu să câştigăm acest joc, în primul rând pentru a trece peste eliminarea din cupă. Am controlat jocul, trebuia să câştigăm la diferenţă mai mare. Am avut multe discuţii cu jucătorii pentru a trece peste eliminarea cu Astra. E foarte greu să accepţi o astfel de situaţie. Dar trebuie să continuăm cu victoriile de acum încolo.

Petrolul este pe o linie corectă, anul trecut a avut o performanţă foarte bună, acum suntem sus în clasament. Am avut acea dezamăgire din cupă, dar trebuie să trecem peste, am părăsit competiţia cu fruntea sus. Obiectivul acum este să depăşim Astra în clasament, ar fi o performanţă extraordinară că Petrolul să termine pe locul doi", a spus Lucescu la Digi Sport.

Cert este că, beneficiind şi de înfrângerea Astrei în faţa echipei Dinamo, Petrolul s-a apropiat la un singur punct de locul 2 în campionat, obiectivul stabilit săptămâna trecută fiind absolut realizabil. Vom întâlni acasă, lunea viitoare, un FC Botoşani care a trecut ieri cu 3-2 de Pandurii Tg Jiu şi şi-a cam rezolvat problemele legate de evitarea retrogradării, având o zestre liniştitoare de 38 de puncte, dar şi un atacant, Fulop, care a reuşit un hattrick împotriva gorjenilor. În etapa următoare, Astra va întâlni acasă CFR-ul din Cluj, „ungurul” Miriuţă fiind extrem de supărat că nu reuşeşte să urnească locomotiva trenului din gara Cluj. Poate o să reuşească la Giurgiu!

Aşadar, au mai rămas 6 finale. Şi, cum se zice pe la Loto, numai 6 sunt norocoase!