Meci de coşmar la Australian Open. După mai bine de două ore de la debutul partidei, Simona Halep a reuşit să o trimită acasă pe Angelique Kerber şi să se califice pentru prima oară în finala Australian Open.

Scorul de 6-3, 4-6, 9-7 spune totul despre partida care i-a ţinut pe români lipiţi de televizor. Halep a slavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală.

Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei şi s-a impus dramatic după două ore şi 20 de minute, salvând şi două mingi de meci.

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

În finală la Melbourne, Halep o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, care a trecut joi de belgianca Elise Mertens, cu 6-3, 7-6 (7/2). Câştigătoarea va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA.