La Popeşti-Leordeni, în ultima etapă a turului campionatului Seriei a III-a din Liga III-a, venind de pe poziţia secundă, în urma succesului contracandidatei AFCM Alexandria pe terenul Astrei 2, din cartierul ploieştean 9 Mai, Petrolul a avut parte de condiţii meteo la fel de vitrege cum fuseseră şi cu o zi mai înainte pe “Columbia”. Terenul de pe fosta bază sportivă Intergaz, aparţinând acum de Clubul Sportiv Popeşti-Leordeni, a arătat mult mai bine la început, decât la Ploieşti, dar - pe măsura trecerii timpului şi a înteţirii ploii mocăneşti - s-a transformat tot într-o clisă, într-un ogor de cartofi sau o orezărie! Alegeţi ce variantă doriţi! Noroiul a pus stăpânire pe iarbă şi pe… feţele combatanţilor, care au început să semene cu acelea ale elitiştilor din trupele de comando!

“Lupii” au luat startul bine, s-au adaptat perfect condiţiilor aspre de joc şi au deschis scorul exact când s-a scurs primul sfert de oră al confruntării. Atunci, Nini Popescu, fotbalist cu centru de greutate jos, s-a ţinut bine pe picioare şi l-a depăşit în viteză, fără a aluneca deloc, pe adversarul direct, Mihai Zamfir, centrând apoi în forţă, de pe dreapta spre bara a doua, acolo unde a venit rapid Paul Antoche şi a pus capul, din careul mic, pentru un mult dorit 1-0! O deschidere de scor din timp! La adăpostul ecartului, ploieştenii au impus ritmul meciului şi, dacă Alexandru Ciocâlteu şi Saim Tudor ar fi fost mai inspiraţi în suprafaţa de pedeapsă adversă, soarta partidei ar fi fost pecetluită încă din primul mitan. Nu au marcat şi s-a mers la vestiare cu un avantaj care avea să se dovedească prea fragil în partea a doua a jocului.

La reluare, gazdele au apăsat până la fund pe acceleaţia maşinăriei lor şi au începiut să domine, punându-l la încercare, mai ales la fazele fixe, pe Mirel Bolboaşă. Şi dintr-o astfel de fază, la finele primului sfert de oră din repriza secundă, la un corner executat de pe stânga de către fostul junior stelist Nicuşor Romanescu, masivul Angelo Anghilini a punctat cu capul din 8-9 metri, balonul deviat ştergând, prin interior, stâlpul din dreapta al buturilor oaspeţilor. Şi urmau, firesc, pentru petrolişti încă 30 de minute, plus prelungiri, de chin, pe acel teren tot mai greu. Bine a fost pentru ei că jucătorii lui Viorel Dinu II, conduşi pe teren de... Viorel Dinu I şi mai sus-amintitul Romanescu, au vrut mai mult decât o remiză şi au continuat să evolueze deschis, chiar dacă presiunea lui Jean Prunescu şi a  coechipierilor acestuia devenea tot mai apăsătoare. Din fericire pentru ei, găzarii nu şi-au complicat prea mult finalul, fiindcă - în minutul 79 - Marius Chindriş i-a pasat scurt lui Mihai Velisar, la o lovitură liberă directă din lateral stânga, juniorul a centrat înalt în careu, mai nou-intratul Adrian Vintilă a şutat spre poartă, mingea a fost blocată şi apoi respinsă până la Ciocâlteu, cel care a găsit un culoar liber pentru un şut sănătos de la 14 metri, balonul ducându-se glonţ în dreapta portarului în vârstă de 17 ani, David Duţu. Un goal-keeper de mare viitor, cu o talie impresionantă pentru vârstta lui şi - una peste alta - uns chiar căpitan al formaţiei SC Popeşti-Leordeni! După alte 11 minute de joc regulamentar şi 4 minute şi 15 secunde de prelungiri, Elena Demetrescu a fluierat izbăvitor şi “lupii” au început să sărbătorească titlul neoficial de campioni de toamnă, mai întâi pe teren împreună cu cei 300 de fani entuaziaşti ai lor şi, apoi, în vestiar, alăturându-li-se acolo şi staff-ul tehnic! Până la primăvară, lider al ierarhiei Seriei a III-a este FC Petrolul Ploieşti, cu 2 puncte avans faţă de AFCM Alexandria.

Altfel, poate nemairezistând emoţiilor de după egalare, asociatul partener al ACS Petrolul 52, Jorj Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, a părăsit stadionul înaintea ultimului sfert de oră şi nu a mai prins astfel golul victoriei, marcat de Ciocâlteu!

SC Popeşti-Leordeni: Duţu (cpt) – Anghel (88, Ciotoianu),  Gheorghe, Anghelini, Zamfir - Dumitru (28, Mustaţă), V. Dinu I - Stancu (46, Paraschiv), Romanescu, Halmaghe (82, Moldoveanu) - Militaru. Antrenor: Viorel Dinu II.

FC Petrolul: Bolboaşă - Olaru, Prunescu (cpt), Frîncu, Velisar - Chindriş, Antoche - Popescu (66, Vintilă), Ciocâlteu (88, Catană), Saim Tudor (77, Lambru) - Arnăutu (90+1, Puchea). Antrenor: Octavian Grigore.

Arbitri: Elena Iuliana Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) - Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Mihaela Ţepuşă (Bucureşti).

Observatori: Camelia Nicolae (Bucureşti), pentru joc, şi Adrian Ion (Piteşti), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Stancu (12), V. Dinu I (13), Dumitru (26), Olaru (45), Mustaţă (54), Anghel (78), Vintilă (78).


Reluarea campionatului, pentru retur, se va face la începutul lunii martie. Însă, dată fiind pauza prea mare, petroliştii vor mai continua o perioadă de timp antrenamentele, putând susţine chiar şi câteva amicaluri, dacă se vor găsi adversare. După Anul Nou, vor reveni la treabă, aşteptându-i două cantonamente de pregătire. Oricum, se anunţă o iarnă plină de evenimente în tabăra Petrolului!


Foto: www.sportpictures.ro