Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-3, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, ratând pentru a treia oară consecutiv calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor.

Svitolina a aflat după meciul Wozniacki - Garcia că nu mai are nicio şansă de calificare din Grupa Roşie. Scăpată de miza partidei, ucraineanca a evoluat relaxată în partida cu Simona Halep. La polul opus, Halep a părut apăsată de importanţa partidei, ştiind că are nevoie de o victorie pentru a trece mai departe.

Românca a început cu multe greşeli meciul, iar Svitolina a făcut repede 3-0, după un break în ghemul al doilea. Darren Cahill a intervenit la acest scor, încercând să o calmeze pe eleva sa şi recomandându-i să înalţe mingile pe reverul adersarei şi să încerce să intre mai mult în teren.

Victoria Svitolinei o coboară pe daneza Caroline Wozniacki de pe locul I al Grupei Roşii pe locul 2. Cu câte două succese fiecare, grupa este câştigată de Caroline Garcia, care beneficiază de faptul că a învins-o în meci direct pe Wozniacki.

În penultimul act, sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, va evolua cu americanca Venus Williams, locul 5 WTA, locul 2 în Grupa Albă.

În cealaltă semifinală se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA şi sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, locul I în Grupa Albă. Pliskova poate deveni numărul 1 mondial la final de an dacă va câştiga turneul. Halep nu poate coborî mai mult de locul 2.

Simona Halep va fi premiată la Singapore cu 304.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA. Pentru ea sezonul 2017 a luat sfârşit.

Halep a fost pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americancei Serena Williams, iar la următoarele două ediţii nu a trecut de faza grupelor.