Aproape 6.000 de frenetici suporteri ai Petrolului au sperat ca favoriţii lor să-şi adjudece derbiul turului campioantului Seriei a III-a a Ligii a III-a, cu AFCM Alexandria. Nu s-au speriat deloc, înainte de meci, că teleormănenii erau liderii la zi ai ierarhiei, zicându-şi că sunt pe primul loc numai pentru că aveau un meci în plus disputat. Nu s-au sperat nici până în minutul 30 al jocului, atunci când Cosmin Căpăţână l-a învins, spectaculos, de la 16 metri, pe Mirel Bolboaşă, după o fază în care au fost şi intervenţii greşite ale apărătorilor petrolişti, ba chiar şi un luft, plus o lipsă de marcaj la autorul deschiderii scorului.

Dimpotrivă, susţinătorii morali ai găazarilor s-au încărcat şi cu mai mult optimism atunci când Jean Prunescu - fotbalistul petrolist al lunii septembrie şi câştigator al trofeului “Mircea Dridea”, înmânat ante-factum chiar de către Senior - a egalat scorul, după o combinaţie frumoasă cu Claudiu Tudor şi Sergiu Arnăutu. Dar avea să fie singura fază în care experimentatul portar Florin Olteanu a putut fi învins de ploieşteni, ex-goal-keeperul Astrei dovedind o formă desoebită până atunci, dar şi după aceea, când a mai fost deranjat de adversari. Egalând exact când trebuia, adică aproape de pauză, “lupii” le-au dat speranţe mari fanilor că vor decide, cum-necum, derbiul, în cele 45 de minute care urmau. Au fost însă speranţe false!

Într-o repriză cu schimbări forţate de accidentări, Gabriel Frâncu în locul marcatorului trupei găzarilor, sau ca ur,mare au unor decizii tehnice, restul mai exact, şi un joc la “fie ce-o fi şi cu cine o fi”, era însă imposibil de câştigat derbiul. Iar imaginea cu Alexandria atacând poarta Petrolului în prelungirile dictate de arbitrul Florin Andrei au demonstrat că rezultatul stabilit în primul mitan şi rămas identic până la final a fost cel corect. Deşi dureroasă, concluzia că “galben-albaştrii” au de-acum şansa a doua la promovare trebuie asumată cu maximă sinceritate. Fără vreo dramatizare exagerată, însă. Dar, dacă se va continua şi pe viitor la fel, mai precis cu întărirea defensivei în dauna atacului - de ce au fost trimise în tribună, înainte de partidă, cele două rezerve ale lui Arnăutu, Roland Stănescu şi Adrian Vintilă, de ce Cosmin Lambru nu mai vede echipa?!? -, atunci campania de promovare va fi compromisă încă din tur! Să nu ne mai ascundem după cireş, căci aşa se va întâmpla! Urmează alt  meci foarte greu, de data aceasta şi în deplasare, la Saelele, cu Voinţa Turnu Măgurele, iar un alt semieşec, nu mai vorbersc de un eşec, va fi chiar fatal. Asta deşi se tot spune că e lung campionatul! O fi lung, dar nici AFCM Alexandria nu stă pe loc!

Petrolul: Bolboaşă - Catană, Prunescu (46, Frâncu), Antoche, Velisar - Olaru, Chindriş - Popescu (52, Ciocâlteu), Cl. Tudor (cpt; 84, Păun), S. Tudor - Arnăutu (72, Dr. Gheorghe). Antrenor: Octavian Grigore (principal).

FCM Alexandria: Olteanu - Sârbu, Ciocoteală, Floricel, Ov. Gheorghe - Vâlcică, Calofir, Radu (cpt) - Căpăţână (90+3, Barbălată), Terci, Desculţu (56, Călin). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Au arbitrat: Florin Andrei (Târgu Mureş) - Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmboviţa) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti).

Observatori: Sorin Cojocaru (Bucureşti), pentru joc, şi Florin Ungureanu (Bacău), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Radu (16), Sârbu (36), Desculţu (55), Dr. Gheorghe (75), Frâncu (81), Ciocoteală (84), Păun (85), Olteanu (90+1).


Foto: www.fcpetrolul.ro