Primăria Ploieşti le oferă tinerilor şi nu numai lor şansa de a face mişcare în fiecare weekend. Primarul interimar Cristian Ganea dă startul campaniei “Ploieştenii pentru sport” . Ce face municipalitatea în acest sens? Profitând de închiderea circulaţiei rutiere pe Bulevardul Castanilor în weekend, între zona statuii lui Radu Stanian şi Gara de Sud, CSM Ploieşti va organiza, la fiecare sfârşit de săptămână, activităţi sportive.

Ce le rămâne ploieştenilor? Să lase calculatorul şi să facă pur şi simplu mişcare, chiar în mod organizat.

Astăzi şi mâine, începând cu ora 10.00, se desfăşoară demonstraţii sportive şi se organizează competiţii dedicate în special copiilor. Sunt prezenţi componenţi ai secţiilor de baschet juniori şi fotbal juniorim pe boulevard fiind amenajate terenuri de baschet şi de fotbal-tenis pentru demonstraţii organizate sub supravegherea antrenorilor, dar şi pentru jocuri la care sunt implicaţi şi tinerii dornici să ia parte la astfel de acţiuni. Totodată, componentele secţiei de gimnastică ritmică iau şi ele parte la eveniment, prezentând scurte demonstraţii din lumea atât de specială a acestui sport. În plus, sunt instalate mese de ping-pong, la care iubitorii tenisului de masă îşi vor putea demonstra abilităţile în competiţii organizate ad-hoc.

Duminică, tot de la ora 10.00, pe lângă demonstraţiile de baschet şi fotbal-tenis, pe bulevard vor avea loc acţiuni ale sportivilor din cadrul secţiei de karate a clubului şi ai celor de la patinaj viteză.

 „Ne-am gândit să profităm de faptul că bulevardul este închis în weekend şi să organizăm aceste acţiuni la fiecare final de săptămână. Vrem să atragem copiii spre sport, să-i luăm din faţa calculatoarelor şi să le oferim - de ce nu? - şansa de a practica un sport în mod organizat, în cadrul CSM Ploieşti. Prin sport se formează personalităţi disciplinate şi încercăm ca, prin organizarea acestor activităţi de weekend, să îi aducem pe copii pe terenurile de sport”, spune directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.

Toţi sportivii, precum şi copiii care se vor implica în aceste activităţi vor primi din partea clubului dulciuri şi răcoritoare. Acţiunile se vor repeta în fiecare weekend de acum înainte, sâmbăta şi duminica, de fiecare dată de la ora 10.00.

csmploieşti.ro