Este uşor să pari dezamăgit după rezultatele de egalitate pe care Petrolul le-a înregistrat în acest sezon, în special pe teren propriu. Este cea mai uşoară cale, atunci când ţi se pare greu să te dai la o parte şi să îi laşi pe alţii să rezolve problema. Am auzit, din păcate, reacţii ale unora dintre petrolişti, de genul “prea multe egaluri, Dore ratează mult, iar Contra îi zăpăceşte în teren”. Vorbesc despre oameni care se consideră petrolişti adevăraţi, care au abonament şi care au pretenţia că susţin necondiţionat echipa. Bun, reacţia lor poate fi îndreptăţită, într-un fel, dar nu cred că este cazul să dramatizăm o situaţie care nu este deloc una nefavorabilă. Ba, din contră!

Când a început sezonul acesta, ne aducem aminte că mulţi au fost aceia care anunţau că Petrolul nu va mai avea forţa necesară pentru a obţine  rezultatele din ediţia trecută, adică locul al treilea şi câştigarea Cupei României. Deocamdată, Petrolul este în grafic pentru atingerea acestor obiective, cu toate egalurile pe care le-a făcut. Deocamdată, Petrolul este o sperietoare pentru toate echipele din campionatul românesc, toţi adversarii tratează cu respect Petrolul, dar şi cu teamă, toţi antrenorii din Liga I vorbesc laudativ despre Contra şi construcţia lui galben-albastră. Mai mult, Petrolul a devenit un nume conoscut şi în Europa, iar faptul că fanii lui Vitesse au devenit, într-un fel, şi fani ai Petrolului nu este puţin lucru. Este un câştig enorm pentru Petrolul, chiar dacă el nu se cuantifică neapărat în rezultate şi în trofee. Cât timp echipa este implicată într-o luptă la nivel înalt, fanii au trebuie să caute nod în papură şi nu trebuie să aibă reacţii de lehamite, doar pentru că echipa are prea multe egaluri. Petrolul se susţine, nu se abandonează!

La fel de adevărat este faptul că, în paralel, unii oameni din conducere trebuie să îşi facă o analiză a muncii lor şi să nu se mai mintă, să-şi răspundă sincer la întrebarea: îmi fac sau nu treaba la club? Sunt elemente care se îmbină în viaţa unei echipe, dar dacă acesta este un moment delicat, în care Petrolul a coborât pe locul al treilea, atunci echipa are nevoie de susţinere, nu de probleme suplimentare. În afara suporterilor care alcătuiesc galeria din peluza de pe Vlahuţă, am văzut că există prea mulţi cârcotaşi care bagă băţul prin gard. Unii care au uitat că, nu cu mult timp în urmă, obiectivul Petrolului era salvarea de la retrogradare. Hai să vedem partea plină a paharului, că pe cea goală ne-o vor arăta alţii, în permanenţă. Petrolul a avut un an 2013 excelent, dar asta nu înseamnă că 2014 nu va fi mai bun. Pentru asta trebuie susţinut Petrolul, pentru şansa enormă pe care a dat-o fanilor de a spera că se poate mai mult!