Există unele statistici care se ambiţionează să fie confirmate, de la o etapă la alta în Liga I. Una dintre ele spune că Petrolul are dificultăţi în a se impune pe teren propriu, în compania unor adversari mai slab cotaţi, aceasta fiind verificată şi în etapa anterioară, Când petroliştii nu au putut trece de ACS Poli Timişoara. O altă statistică spune că Petrolul este o echipă corsar în deplasare, capabilă să ia puncte gazdelor. Victoriile de la Cluj, Galaţi, Giurgiu şi Botoşani sunt dovezi în acest sens. Ele marchează avantajul Petrolului în meciul cu FC Vaslui. Gruparea antrenată de Contra a pregătit foarte bine meciurile din deplasare şi, mai mult, a şi jucat bine în compania unor adversari buni pe care i-a întâlnit în deplasare, şi mă refer aici la Astra şi Dinamo. Este de aşteptat ca acelaşi lucru să se întâmple şi la Vaslui. Singurul element care nu ajută, în statistică, este faptul că atunci când Gaz Metan a câştigat la Pandurii, a câştigat şi cu Petrolul, acasă. Iar FC Vaslui s-a impus la Pandurii, în runda precedentă.

Geraldo va apărea printer titulari, ceea ce înseamnă că Hoban va reveni la mijlocul terenului, în zona centrală, unde îl va avea partener, cel mai probabil, pe Romario, aflat într-o formă foarte bună. În banda dreaptă ar putea apărea Priso, în locul lui Boudjemaa, francezul urmând să fie folosit în centrul liniei de trei din spatele vârfului împins. Nu ar fi exclus ca şi Camara să apară printer titulari, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimul meci jucat în Moldova, la Botoşani, mai ales că Dore a ratat mult, inclusiv un penalti, cu Poli, acasă.
De partea cealaltă, FC Vaslui are o perioadă bună, a legat două victorii, cu U Cluj, acasă şi cu Pandurii, în deplasare, şi va fi, cu siguranţă, o echipă foarte motivată pentru a pune piedică trupei antrenate de Contra. Un meci tare, aşa cum îi place Petrolului, cu două echipe care nu refuză jocul. Dacă va câştiga, Petrolul va ajunge la egalitate cu Steaua şi cu Astra, în fruntea clasamentului.