Directorul Veolia România, ploieşteanul Mădălin Mihailovici, 52 ani, recunoaşte interesul companiei de  a-i prelua pe ”lupi”, aflaţi acum în L4, unde aduc frecvent 4.000 – 5.000 de oameni în tribune. GSP.ro publică un interviu cu omul de afaceri

"Negocierile sunt avansate la nivel de grup. Trebuie să parcurgem anumite etape. Dar discuţiile sunt spre final, există deja un draft de contract semnat, iar primul pas ar fi intrarea noastră în asociaţia "Petrolul '52" cu un reprezentant, alături de membrii fondatori, precum Mircea Dridea, şi de o persoană din partea suporterilor. Dorim corectitudine, deschidere faţă de toată lumea. Şi vorbim doar de lucruri făcute pe acte. Dacă nu pot să am control vizavi de derularea proiectului, Veolia nu se poate asocia cu ceva de care nu este sigur, riscând să-şi păteze imaginea.", a spus Mihailovici pentru GSP.ro recunoscând prima oară public interesul pentru preluarea Lupilor Galbeni.

Omul de afaceri a explicat şi în ce fel doreşte compania pe care o coordonează să se implice la Petrolul : "Veolia doreşte să devină finanţator, nu investitor. Asta înseamnă din start intenţia de a sta pe termen lung, şi la bine, şi la greu. Suntem pregătiţi să asigurăm an de an toate resursele necesare pentru ca echipa să ajungă pe criterii sportive în Liga 1 şi, de aici, să atace apoi obiectivele fireşti de performanţă. Nu ne propunem să sărim peste anumiţi paşi. Nu sunt adeptul de a obţine pe cale administrativă un loc într-un eşalon superior. Lucrurile trebuie făcute corect, etapizat, sportiv şi, cu siguranţă, proiectul se va transforma la un moment dat într-o societate pe acţiuni"

Mădălin Mihailovici a vorbit şi despre presupusul investitor despre care a tot vorbit Vivi Răchită, consilierul personal al primarului Adrian Dobre: "Perfect! Dar nu înţeleg de ce nu se prezintă, dacă există! Mă interesează ca totul să funcţioneze deschis, onest şi curat la Petrolul, pentru că, după ce am crescut într-un oraş frumos şi am urmat o şcoală serioasă, îmi propun să întorc ceva ploieştenilor mei şi să le asigurăm o stabilitate în domeniul fotbalului. Sau poate Primăria decide că nu doreşte să meargă împreună cu Veolia, care e numărul unu mondial, şi preferă s-o ia de la capăt pe un alt drum."..

Mai multe amănunte puteţi citi în interviul acordat de omul de afaceri pentru GSP.ro

 

Cine este Mădălin Mihailovici (52 ani):

  • actual director Veolia România (din aprilie 2017) şi Apa Nova Bucureşti (din octombrie 2015)
  • fost director Agenţia Naţională Apele Române
  • fost preşedinte al Consiliului de Onoare al "Meritului Agricol" în grad de Mare Ofiţer (2008-2013), entitate din care făcea parte şi ex-premierul Dacian Cioloş (grad de Comandor)
  • fost consilier la Mediu al ministrului Sulfina Barbu (2005) în materie de apărare împotriva inundaţiilor
  • membru al Asociaţiei Române de Mediu
  • profesor Facultatea de Hidrotehnică, catedra de Construcţii Hidrotehnice, cu titlul de conferenţiar universitar doctor inginer
  • cursuri NATO de specializare în managementul resurselor de apă şi apărarea/managementul inundaţiilor

Despre Veolia, servicii de apă, energie, salubritate:

  • peste 170.000 de salariaţi pe 5 continente
  • cifră de afaceri globală de circa 24 miliarde euro: în România în jur de 300 milioane euro
  • furnizează apă potabilă pentru peste 100 de milioane de oameni
  • peste 4.200 de uzine de producţie a apei potabile
  • gestionează peste 2 milioane de ansambluri rezidenţiale în materie de energie
  • serviciu de colectare deşeuri pentru mai mult de 40 milioane persoane
  • activează în România din 1992