Aşa cum era de aşteptat, liderul detaşat al ierarhiei Ligii A Prahova, Petrolul ’52 Ploieşti, a fost suveran şi în partida din deplasare de la Cocorăştii Colţ, în faţa Unirii. Cu terenul, dintr-o vale, “aplecat” către poarta mult încercatului Alexandru Stanciu, oaspeţii au dominat non-stop şi, chiar dacă au deschis scorul după aproape o jumătate de oră de la primul fluier al lui Mădălin Marinescu, nu au lăsat nicio clipă impresia că nu ar avea partida sub control. Iar din momentul în care Ilie Dumitrescu (minutul 28) a fructificat, din cădere, de la câţiva metri, pasa de manual a a lui Roland Stănescu, superioritatea a început să se vadă şi pe tabelă. Până la pauză, vitezistul de pe extrema dreaptă al găzarilor a returnat serviciul, centrarea sa perfectă fiind transformată într-un nou gol de Stănescu (35). Adică, atacantul care, de când a debutat, spre finalul jocului de la Brebu, la Petrolul, a punctat - cu o singură excepţie, prima sa apariţie oficială pe “Ilie Oană” - meci de meci, cel puţin o dată. Cu siguranţă că gazdele, avându-i în teren, printre alţii, pe fraţii Taban şi doar pe unul dintre fraţii Kiru, Alexandru, au fost mulţumite că au scăpat doar “cu două”, după 45 de minute de joc.

Imediat la reluare, ca să fie totul absolut limpede, a transformat precis o lovitură de pedeapsă şi căpitanul oaspeţilor, Claudiu Tudor (47), centralul Marinescu punând mingea pe var după un henţ în careul mare făcut de către unul dintre apărătorii Unirii. “Galben-albaştrii” nu s-au mulţumit însă doar cu scorul de forfait şi au alergat continuu pentru a spori zestrea de reuşite, cu gândul de a se apropia cât mai curând de suta de goluri înscrise! Astfel, revenit ca titular în echipa Petrolului, Alberto Olaru a marcat pentru prima oară, în acest sezon, pentru echipa lui, iar asta după ce a ţintit, mai întâi, transversala, dar a urmărit balonul şi l-a trimis, apoi, în plasă, în minutul 68, cu o lovitură de cap. Intrat pe teren după pauză, longilinul Michel Jipa a tot hărţuit defensiva Unirii, i-a fost anulat, pe motiv de ofsaid, un gol, dar la 60 de secunde după aceea (71), a fost lansat în careul advers şi l-a executat cu sânge rece pe Stanciu, de la 13 metri, din poziţie centrală. Abia atunci avea să se oprească Petrolul ’52 din cursa “pe repede înainte”, depăşind problemele pe care i le-a pus suprafaţa de joc, tare precum cremenele, denivelată mai ceva ca la Brebu şi cu iarba numai bună de a fi consumată şi de cele două văcuţe care păşteau pe un dâmb din spatele uneia dintre porţi. Adunând şi ocaziile ratate în prima şi a doua repriză, ar fi rezultat, fireşte, un scor cu mult mai mare decât cel final: 5-0! Dar şi gazdele, e drept, s-au chinuit, cum-necum, să-l mai limiteze, prin mijloacele avute la dispoziţie.

Şi la această deplasare a asistat Mădălin-Jorj Mihailovici, CEO de la Apa Nova Bucureşti, semn că tratativele dintre ACS Petrolul ’52 şi compania Veolia “merg” pe drumul cel bun, nefiind exclus ca anunţul oficial să nu mai întârzie prea mult. Altfel, sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 11.00, găzarii vor oferi replica formaţiei CS Cornu, pe terenul acesteia, o echipă ieşită foarte şifonată din etapa cu numărul 23: 1-7 la CS Păuleşti!!!

Unirea: Al. Stanciu - Giorgian Păun, Balaş, Şt. Taban, G. Matei - M. Taban (83, Panea), Pandele (cpt), Ad. Mihai (73, D. Costache), Fl. Bălan - N. Dumitru (46, C. Kiru), Al. Kiru. Antrenor: Alexandru Niţă.

Petrolul ’52: I. Marinică - Olaru, Prunescu, D. Chiriţă (53, Alecsandru), Al. Radu - Vl. Butufei - I. Dumitrescu, Cl. Tudor (cpt; 58, M. Jipa), Georgian Păun (46, R. Catană), N. Popescu - Stănescu (46, Ad. Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

Arbitri: Mădălin Marinescu (Ploieşti) –-Bogdan Mociorniţă (Băicoi) şi Adrian Voicilă (Plopeni).

Observator: Constantin Ciocoiu (Băicoi).

Cartonaşe galbene: Giorgian Păun (30), Şt. Taban (40), Fl. Bălan (42), Georgian Păun (42), G. Matei (87).


Foto: www.sportonlineph.ro