Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, fiind învinsă în două seturi, 7-6 (7/1), 6-4, de chinezoaica Wang Qiang, într-o partidă disputată marţi.

Niculescu, ocupanta locului 38 în clasamentul WTA şi favorita numărul 7 la această competiţie, a fost recompensată cu un cec de 7.238 dolari şi 30 de puncte WTA pentru participarea la această probă. Ea urmează să evolueze marţi şi în primul tur al probei de dublu, alături de Simona Halep, împotriva cuplului rus Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova,

Tot marţi, o altă reprezentată a ţării noastre, Sorana Cîrstea (locul 78 WTA), va avea un meci foarte dificil în optimile de finală ale probei de simplu de la Shenzhen, contra principalei favorite, poloneza Agnieszka Radwanska.

Simona Halep, a doua favorită a competiţiei din China, urmează să joace la rândul ei în optimi, miercuri, împotriva cehoaicei Katerina Siniakova (20 ani, 52 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o niciodată până acum în circuitul WTA.