Aşteptat de zeci, poate sute de milioane de telespectatori, derbyul spaniol din La Liga, cel dintre Real Madrid şi Barcelona, se va desfăşura duminică seară, începând cu ora 22.00. În mod practic, se întâlnesc două dintre cele mai importante echipe ale lumii, fiind cel mai urmărit meci de fotbal al planetei.

La ora derbyului, Real Madrid ocupă primul loc în clasamentul ligii spaniole cu 70 de puncte, fiind neînvinsă în ultimele 32 de partide. Ultima înfrângere a madrilenilor s-a înregistat chiar în partida tur dintre cele două, madrilenii contestând puternic cel puţin unul din golurile înscrise de catalani.

 Real Madrid nu a pierdut nici un meci dintre ultimele 3 disputate acasă cu Barcelona, însă, de fiecare dată au marcat ambele formaţii.

Pe de alta parte, CF Barcelona ocupa locul 3 în clasament, la patru puncte distanţă de liderul madrilen şi nu îşi mai permite un al 3-lea pas greşit consecutiv în deplasare, după înfrângerile de la Sociedad (3-1) şi Valladolid (1-0).

În mod cert este un meci de 1X2 care nu trebuie ratat. În România, El Clasico se va transmite pe Digi 1, începând cu ora 22.00.