FIFA intenţionează introducerea unei reglementări în relaţia dintre jucători şi arbitrii unui meci astfel încât doar căpitanul echipei să se poată adresa ''centralului'' pe marginea deciziilor pe care acesta le ia, scrie digisport.ro.

„În prezent orice jucător se poate adresa sau se poate plânge arbitrului. Noi vrem să-l ajutăm pe arbitru, menţinând însă, în acelaşi timp, dinamica şi interesul fotbalului”, a declarat noul director pentru dezvoltarea tehnică a FIFA, Marco van Basten.

O astfel de regulă este în rugby, acolo unde discuţiile de pe teren pot avea loc doar între arbitru şi căpitanul de echipă.

Una dintre ultimele decizii luate de FIFA a fost testarea arbitrajului video la Campionatul Mondial al Cluburilor, acolo unde oficialilii ambelor semifinale ale turneului din Japonia au apelat la reluări pentru a se edifica în privinţa unor faze.

Dacă în primul joc din penultima fază a competiţiei, maghiarul Viktor Kassai a acordat o lovitură de pedeapsă pentru japonezii de la Kashima Antlers, în întâlnirea pe care au câştigat-o cu 3-0 în faţa lui Atletico Nacional, joi, în a doua semifinală, Club America - Real Madrid, arbitrul paraguayan Enrique Caceres a validat golul lui Cristiano Ronaldo, din prelungiri, abia după ce s-a asigurat că portughezul nu se afla în poziţie de ofsaid.