Are 17 ani, este căpitanul echipei Naţionale U17 şi poartă povara carierei tatălui său, pe care şi-a propus să o depăşească.

Vorbim despre prahoveanul Ianis Stoica, căpitanul Naţionalei U17, fiul fostului internaţional Pompiliu Stoica.

Aflat la începutul carierei, Ianis, care în tur a jucat la Petrolul, dar pentru retur a semnat cu Metaloglobus, nu acceptă să pună ghetele de fotbal în cui şi se antrenează zilnic pe un teren de fotbal aflat în apropierea locuinţei părinţilor săi de la Găgeni.

"Mă preocupă mult fotbalul şi vreau sa profit de această perioadă. Trebuie să continui să cresc şi să mă antrenez. Indiferent de ce este cu acest virus, gândul meu stă tot la fotbal!, ne-a declarat Ianis Stoica.

"Am un prieten bun pe care îl folosesc ca portar şi lucrez individual, zilnic. Nu pot pierde forma fizică şi cred că voi câştiga pentru că mă antrenez zilnic la intensitate mare", ne-a mai dezvăluit Ianis.

Ianis a debutat la vârsta de 14 ani la FCSB, reuşind să înscrie un gol, chiar în partida sa de debut:. Ianis Stoica este cel mai tânăr jucător din istoria FCSB care a marcat într-o partidă oficială, pentru echipa mare. Era vorba despre meciul FCSB cu Sănătatea Cluj, partidă terminată cu scorul de 6-1.

Este sub contract cu FCSB, semnând cu roş-albastri încă de la vârsta de 16 ani. A fost împrumutat de echipa lui Gigi Becali la Dunărea Călăraşi, la Petrolul şi acum la Metaloglobus. A început fotbalul la Petrolul, dar din vară va reveni la FCSB.

Tatăl său, fostul internaţional Pompiliu Stoica, speră ca peste câţiva ani Ianis să joace în străinătate. Puţină lume ştie că în prezent, Pompiliu Stoica este antrenorul echipelor U17 şi U19 de la CSM Ploieşti.