Fostul fotbalist Daniel Prodan, decedat miercuri seara la vârsta de 44 de ani în urma unui infarct, a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul "Sf. Ilie" din Pipera.

La slujba de înmormântare au participat mai mulţi oameni de fotbal printre care Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Miodrag Belodedici, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuş, Anton Doboş, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Cosmin Contra, Anghel Iordănescu, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Dumitru Dragomir, Sabin Ilie, Zoltan Ritli, Laurenţiu Reghecampf, Mihai Stoica, Valeriu Argăseală, Dumitru Dumitriu şi Mihai Stochiţă.

De asemenea, au ţinut să îl conducă pe ultimul drum componenţii lotului echipei de fotbal FC Voluntari, alături de antrenori şi conducerea clubului.

În schimb, la funeralii nu a participat niciun membru al conducerii Federaţiei Române de Fotbal. Preşedintele Răzvan Burleanu, cel care l-a forţat pe Daniel Prodan să plece de la FRF, a anunţat că nu a dorit să provoace reacţii prin participarea sa la ceremonia de înhumare.

Suporterii echipei Steaua, care vineri seara i-au adus un omagiu lui Danie Prodan aprinzând torţe şi fumigene la Arena Naţională, au afişat, sâmbătă, bannere pe gardul cimitirului cu următoarele mesaje: "Suflet nobil, fundaş de fier / Încă o stea se ridică la cer" şi "Băieţii din Titan, alături de Prodan".

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a conferit, post-mortem, fostului fotbalist Daniel Prodan Emblema de Onoare a Armatei Române cu însemn de pace.

Fostul fundaş a strâns 54 de selecţii la echipa naţională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, şi la Campionatul European din 1996.

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua Bucureşti, formaţie unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid. Ulterior s-a transferat în Scoţia, la Glasgow Rangers, iar din anul 2000 a revenit la Steaua Bucureşti.

AGERPRES