Comisia de Apel din cadrul FRF a remis un comunicat cu privire la susoendarea jucătorului Georgian Păun. Fotbalistul legitimat acum la Petrolul a fost suspendat pentru 10 meciuri după problemele create în ultima etapă a Ligii a III-a, pe când juca la Ştefăneşti.

 

Comunicat:

”Respinge recursul declarat de Păun Georgian împotriva Hotărârii pronunţate de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF ca netimbrat. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare”.

 

Din start se observă că motivul respingerii este lipsa timbrului, adică neplata recursului, nicidecum discutarea faptelor şi, după asta, menţinerea deciziei.

Explicaţia pentru respingerea pe motiv de neplată este simplă, în opinia juristului clubului.

Acesta a precizat că membrii comisiei s-au aflat într-o eroare gravă, confundând cererea de repunere în calitate procesuală a lui Georgian cu un eventual memoriu depus pe numele jucătorului.

Acesată cerere era necesară deoarece Păun, după suspendare, nu urmase procedura corectă de contestare a deciziei, lăsând lucrurile aşa.

Astfel, în viziunea juristului, Georgian Păun trebuia întâi repus în dreptul de a contesta, pentru ca abia apoi să poată declanşa procedura care necesită, într-adevăr, timbru. Cumva este chiar logic, fiind foarte puţin probabil ca cineva să fi depus memoriu fără să plătească!  

De altfel, mâine, va fi depusă o contestaţie la FRF, de această dată în numele clubului AS Petrolul 52, ca structură de care aparţine jucătorul, în care va fi explicată toată acesată poveste.

În orice caz, chiar dacă suspendarea rămâne, iar Păun nu va putea fi folosit nici în următoarele şase etape, atitudinea conducerii nu se va schimba. “Îl vom sprijini în continuare pe Păun, ca şi pe ceilalţi jucători care sunt indisponibili şi nu pot juca pentru o perioadă mai lungă (n.r. – Năstase va putea juca abia în retur, urmând să suporte o intervenţie chirurgicală). În cazul tuturor, sumele pe care le încasează de la Petrolul sunt mai mult modice şi nu s-a pus niciodată problema de bani. Faptul că Păun sau Năstase nu pot juca ne afectează, dar pe plan sportiv, nicicum pe plan financiar. Politica noastră este să avem grijă de jucători, să-i sprijinim şi îi plătim, la nivelul despre care am discutat, chiar dacă sunt suspendaţi”, ne-a declarat preşedintele Cristi Vlad.