Consilierii locali braşoveni au respins propunerea administratorului judiciar al SC. Fotbal Club Braşov SA ca Primăria Braşov să preia pachetul majoritar de acţiuni al FC Braşov deoarece ar fi însemnat ca odată cu acţiunile să preia şi datoriile de 64 de milioane de euro ale clubului de forbal.

Solicitarea către Primărie de a prelua 75% dintre acţiuni a venit de la administratorul judiciar al SC. Fotbal Club Braşov SA. Consiliul Local a respins însă ieri seară propunerea deoarece ar fi însemnat ca odată cu acţiunile să preia şi datoriile uriaşe ale clubului de forbal, datorii ce se ridică 64 de milioane de lei.

Administratorul judiciar al SC. Fotbal Club Braşov SA a propus Primăriei să preia 75% dintre acţiunile clubului deţinute acum de Alexandru Neculaie, fiul omului de afaceri Ioan Neculaie care a patronat clubul aproape două decenii.

Consiliul Local Braşov a analizat ieri propunerea în şedinţa de plen. „Ne propun să luăm 75% din acţiuni, valorând aproximativ 13 milioane de lei, când datoria clubului este de 64 de milioane de lei. Dacă dumneavoastră consideraţi că este oportun să ne asumăm o datorie de 64 de milioane de lei votaţi ca atare“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, înainte de vot. Consilierii au respins însă în unanimitate propunerea.

Primarul George Scripcaru a spus că Primăria a ajutat clubul tot timpul punând gratuity la dispoziţie stadionul şi construind nocturna, dar nu este posibil ca instituţia publică să plătească datoriile FC Braşov. Şi mai mulţi consilieri au spus că vor să ajute clubul care este o emblemă a Braşovului, dar acest lucru va fi posibil abia după ce FC Braşov va scăpa de datorii.

Clubul FC Braşov este la un pas de a deveni istorie. Creditorii au respins planul de reorganizare, iar dacă datoriile nu vor fi plătite următorul pas este falimentul. Procedura de faliment este pe rolul Tribunalului Braşov. Clubul are datorii de 64 de mimilioane de lei, jumătate din sumă reprezendând datorii la fisc din impozite şi taxe neplătite.