Judoka Corina Căprioriu s-a calificat, luni, în semifinalele categoriei 57 de kilograme, după ce a învins-o pe sportiva Cheng-Ling Lien (Taiwan), la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică în 2012, a intrat direct în turul doi al categoriei 57 de kilograme, grupa D, fază în care a învins-o pe Nora Gjakova (Kosovo), prin yuko.

În sferturile de finală, Corina Căprioriu a întâlnit-o pe Cheng-Ling Lien (Taiwan), pe care a învins-o fără drept de apel, prin ippon şi a câştigat astfel grupa D, obţinând şi calificarea în semifinale.

În semifinale, Căprioriu o va întâlni pe Rafaela Silva din Brazilia.

Semifinalele şi meciurile din recalificări pentru medalia de bronz vor avea loc luni seară, începând cu ora 21.30.

Judoka Andreea Chiţu a fost învinsă, duminică, de sportiva braziliană Erika Miranda în prima luptă din recalificări, la categoria 52 de kilograme, ratând astfel calificarea decisivă pentru medalia de bronz. Anterior, în grupa A, Chiţu a trecut de iberica Laura Gomez prin ippon, dar în sferturile de finală a pierdut prin yuko în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida.

De asemenea, sâmbătă, în prima zi a competiţiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeană en-titre, Charline van Snick (Belgia), după nici două minute, prin ippon.

România mai este reprezentată la judo de Daniel Natea (plus 100 kg, în 12 august).

La ultima ediţie a JO, Londra 2012, România a obţinut două medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg).

Jocurile Olimpice de la Rio sunt programate în intervalul 5-21 august, iar România este reprezentată de 96 de sportivi în 15 discipline.