Marian Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri cu nota de 15.283, a treia notă din concurs obţinută şi de alţi trei gimnaşti.

Andrei Muntean s-a calificat în finală la paralele, nu însă şi la individual compus.

Marian Drăgulescu nu a prins finala de la sol, după două ratări la acest aparat. Epuizat la finalul evoluţiei, fostul multiplu campion mondial a fost notat cu 12.800. La acelaşi aparat, Andrei Muntean a obţinut 13.733.

Drăgulescu a început concursul cu o evoluţie la bară fixă, aparat la care a primit nota 12.133, iar celălalt gimnast român prezent la Jocurile Olimpice de la Rio, Andrei Muntean, a obţinut 13.833.

Chiar dacă nu s-a calificat în finala la individual compus, Andrei Muntean va mai concura la competiţia din Brazilia, în finala de la paralele, unde a primit nota 15.466.

                                        ***

Ana Maria Popescu (Brânză) a părăsit competiţia individuală de spadă feminin în faza optimilor de finală, unde a fost învinsă de Injeong Choi, din Coreea de Sud.

Delegaţia tricoloră a avut aşteptări mari de la concursul de spadă individual, unde România a mizat pe trei fete, Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop. Toate sportivele erau obişnuite cu competiţiile mari, primele două chiar cele mai bune sportive la Campionatul European în această vară.

Dar nu a fost să fie ziua lor. Din contră, a fost un concurs sub aşteptări, în condiţiile în care nicio reprezentantă nu a trecut de optimile de finală. Ba mai mult, Simona Pop şi Simona Gherman au părăsit întrecerile după primul meci.

Ana Maria Popescu a debutat cu o victorie clară, 15-8 cu Auriane Mallo (Franţa) în turul 2, dar a cedat apoi cu acelaşi scor în faţa sud-coreencei Injeong Choi, sportivă în faţa căreia nu a câştigat niciun meci.

”Orice aş spune acum sună a clişeu... În scrimă sunt zile şi ziua... aceea în care simţi că nimic nu te poate atinge. Ei bine, aşa a fost la început, până am dat cu capul in 'marele zid coreean'. Nu este loc şi nici timp de regrete! Inutil să mă gândesc la ce aş fi putut să fac în plus. Un lucru e cert, nu o bătusem niciodată pe Choi până acum şi se pare că nici azi nu am găsit 'cheia succesului'. Vreau doar să vă asigur că suntem bine şi la fel de unite! Mai avem patru zile la dispoziţie pentru a pregăti meciurile pe echipe! Vă mulţumim pentru toate gândurile bune şi apreciem că sunteţi lângă noi indiferent de rezultate”, a fost mesajul spadasinei Ana Maria Popescu, după concurs.

Titlul olimpic a ajuns până la urmă în Ungaria, la Emese Szasz, după 15-13 cu italianca Fiamingo în finală.

Spada feminină mai are o şansă să câştige o medalie la Jocurile Olimpice, în concursul pe echipe ce va avea loc peste patru zile.

MEDIAFAX