Simona Halep a ajuns pentru prima oară în carieră în finala Australian Open, fiind la un pas să o câştige. După meciul jucat împotriva Carolinei Wozniacki, Simona Halep a fost trasportată de urgenţă la un spital din Melbourne.

Se pare că starea de sănătate a Simonei s-a agravat după cele patru ore de joc jucate în finala de la Australian Open, la care se adaugă şi oboseala şi stresul acumulat în timpul meciurilor.

Reprezentaţii WTA Insider au anunţat că Simona Halep a fost internată timp de patru ore în spital pentru deshidratare.

Simona a avut un parcurs fenomenal la turneul de la Australian Open. În ciuda faptului că nu şi-a putut îndeplini visul de-a câştiga primul titlu de Grand Slam din carieră, românca a câştigat aprecierea conaţionalilor, dar şi a străinilor.

În finala de la Australian Open, Simona a fost vizibil deranjată de problemele de sănătate. În momentul în care scorul a ajuns la 6-7, 3-3, Simona a cerut asistenţa fizioterapeutului, acuzând stări de ameţeală.

După meciul câştigat împotriva Carolinei Wozniacki, tatăl Simonei Halep, Stere Halep, a mărturisit că cel mai important lucru este ca fiica sa să fie sănătoasă.

A fost un meci dramatic, dar frumos în acelaşi timp. Îi mulţumesc mult Domnului Dumnezeu că este sănătoasă. Meciuri şi turnee vor fi foarte multe, tot timpul anului... Am încurajat-o ca fiecare părinte. I-am spus să joace de plăcere, ca să poată să termine meciul cum trebuie şi să fie sănătoasă”, a declarat Stere Halep.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a fiicei sale, Stere Halep a răspuns: „Glezna asta i-a dat de furcă la toate meciurile şi chiar şi în finală a avut dureri de picior. Se întinde şi spre coapsă, am văzut că mereu îşi punea mâna acolo. Asta a tras-o foarte mult înapoi, pentru a câştiga acest turneu de Grand Slam (...). Într-o săptămână – 10 zile de repaus pentru gleznă... a mai avut Simona, e cam perioada asta. În maximum două săptămâni îşi va reveni complet.”

Tatăl Simonei a fost rezervat atunci când a fost întrebat despre planurile de viitor ale tenismenei, accentuând importanţa recuperării fizice.

În primul rând, să fie sănătoasă. Cu siguranţă Simona va reuşi să câştige (...). Deocamdată, să luăm pauză. După aceea, încep pregătirile. Mai sunt alte turnee până la Roland Garros şi sperăm să fie bine din punct de vedere fizic şi, atunci, totul va decurge frumos,” a adăugat acesta.