Tocmai cei care vin ca mari salvatori ai fotbalului se dovedesc uneori a fi ori incapabili ori puşi pe jaf.

La Rapid, Valerii Moraru şi-a permis să acopere cu acţiuni de la club o datorie făcută în nume propriu, în 2008, când n-avea nicio legătură cu gruparea din Giuleşti.

“În urmă cu mai bine de două luni, pe 16 mai, a avut loc scoaterea la vânzare a unui număr de 1.520.818 acţiuni de la SC FC Rapid SA, în contul unei datorii a lui Valerii Moraru la Marfin Bank. E vorba de un împrumut de 1.171.030 RON, aproximativ 260.000 de euro, pe care acţionarul majoritar al Rapidului l-a făcut în nume propriu în 21 ianuarie 2008, atunci când nu avea nicio legătură cu clubul din Giuleşti.

Acţiunile scoase la vânzare în luna mai nu erau pentru salvarea clubului, ci pentru acoperirea unui împrumut de 260.000 de euro făcut de patron la Marfin Bank, în 2008! Surse apropiate grupării de sub Grant susţin că Moraru nu a rambursat acel împrumut nici până acum, motiv pentru care, anul acesta, banca s-a îndreptat împotriva sa, prin executori judecătoreşti, pentru recuperarea împrumutului prin executare silită. Numai că Valerii nu a pus gaj vreo fabrică sau vreo proprietate de-ale sale, ci acţiunile pe care le deţine la SC Fotbal Club Rapid SA! Deşi era vorba despre un împrumut personal făcut acum 8 ani!”, scrie gsp.ro.

Şi cei care se ocupă acum de renaşterea Petrolului trebuie să fie foarte atenţi. O echipă ca a noastră are nevoie de investitori serioşi, nu de patroni de hârtie incapabili sau puşi pe căpătuială.