Nu este o exagerare! Nu cred că victoria pe care CSU Asesoft a izbutit-o ieri, la Moscova, în dauna lui Khimki, la debutul într-o competiţie de nivelul Eurocup, putea fi anticipată de către vreun cunoscător al baschetului masculin. Khimki venea din Euroligă, iar Asesoft primise invitaţie de a participa, pentru prima dată în istoria clubului, la masa bogaţilor. Sincer, îmi vine greu să cred că Asesoft a câştigat la Khimki cu 97-89, chiar dacă au trecut ore bune de la parafarea acestui succes fabulos. Ar trebui să se înghesuie în textul acesta toate epitetele posibile prin care să premăreşti pe cineva. Şi tot nu ar fi suficient. Nu am crezut niciodată că Asesoft poate face asta, chiar dacă echipa, în actuala formulă, pare a fi cea mai bună din istoria clubului. Mulţi nu au crezut, dar important este că au crezut Arnautovic lşi jucătorii. Important este faptul că Lee ştia că aceastea sunt meciurile care trebuie câştigate dacă vrei recunoaştere. Important a fost faptul că  Mohammed, Flowers şi Dunn nu au pus prea mare preţ pe numele adversarei şi au arătat că au valoare să se bată de la egal la egal cu orice jucător din competiţia asta. Important este faptul că, spre deosebire de trecuta campanie europeană, Asesoft, care jucase într-un film siropos, greu de urmărit până la capăt, a fost protagonista unui Science Fiction absolut electizant. Un SF care care are nevoie de continuare, la cererea publicului. Să marchezi suta de puncte pe terenul unei echipe care vine din Euroligă ţine de o dimensiune paralelă. Iar băieţii lui Dado au găsit puntea de trecere. Mi-a plăcut foarte mult faptul că, după un rezultat istoric, ambiţiosul preşedinte Ionuţ Georgescu anunţă că echipa nu se va opri aici, acesta fiind genul de mentalitate pe care aş vrea să o văd în sportul românesc la toate echipele. Să nu te mulţumeşti niciodată cu puţin, să nu te bucuri doar de un succes fabulos, ci să-i dai greutate prin continuitate. Abia aştept, ca toţi ploieştenii, meciul de miercurea viitoare , de la Olimpia, când Asesoft va primi replica turcilor de la Pinar Karsiyaka, liderii grupei după prima rundă.                                                

Khimki Moscova: Augustine (17p, 5rec), Popovic (10p, 2x3), Koponen (15p, 5rec, 2pd, 2x3), Vyaltsev (9p, 6pd, 1x3), Monya (9p, 5pd, 2cap), Balashov (2p), Gelabale (2p, 2pd), Davis (7p, 4rec, 1cap), Green (17p, 2x3)

Echipa: 2p-63%, 3p-29%, FT-88%, 24rec, 21pd, 14mp, 11mc, 3cap 

CSU Asesoft: Adamovic (9p, 2pd, 1x3), Szijarto, Flowers (18p, 4rec, 5pd, 5mc, 2x3), Dunn (14p, 2rec, 4pd), Burlacu (5p, 3rec, 1x3), Mohammed (18p, 8rec, 4pd, 2x3), Tica (7p, cap, 1x3), Lee (24p, 7rec, 1cap), Zekovic