Conform unor surse din cadrul Primăriei Ploieşti, contractul lui Valeriu Răchită cu instituţia amintită prevede, atenţie, doar implicarea acestuia în programul “Sport în şcoli”, ca şi consilier al lui Dobre. Conform sarcinilor din contractul de prestări servicii încheiat cu primăria, Vivi trebuie să iniţieze colaborări cu şcolile şi liceele de pe raza municipiului Ploieşti. Atât!

De când a intrat în vigoare contractul, Vivi Răchită nu a pomenit, niciodată, în desele apariţii publice sau în interviurile acordate presei, despre şcoli, programe sportive destinate elevilor, etc.

Răchită se implică însă în reînfiinţarea echipei Petrolul ca fiind reprezentant al Primăriei Ploieşti şi al primarului Adrian Dobre, deşi, conform contractului, nu are nicio atribuţie în acest sens! Totodată, Valeriu Răchită a avut discuţii şi s-a implicat în activitatea CSM Ploieşti ca şi consilier al lui Adrian Dobre, permiţându-şi să-l urecheze pe directorul Stoichiciu pentru înscrierea echipei de handbal fete în Cupa EHF! Cu toate că nu are nicio autoritate! De asemenea, dacă ascultăm ce se vorbeşte prin târg, tensiunile din Clubul Sportiv Municipal legate de blocarea salariilor au fost amplificate de Răchită!

Evident, neavând o bază legală care să-i permită implicarea la CSM Ploieşti sau la noul Petrolul – ca şi reprezentat al Primăriei Ploieşti -, acţiunile lui Valeriu Răchită pot fi încadrate la abuz şi trafic de influenţă!

Aşa că ar fi bine să nu-şi mai depăşească atribuţiile şi să se ocupe cum trebuie de proiectele şcolare, mai ales că a semnat contractul pentru doar 6 luni, iar timpul este scurt şi trece!  

 Date fiind toate aspectele amintite, îi solicităm primarului Adrian Dobre un punct de vedere public despre această situaţie!