Fostul fotbalist al Petrolului Constantin Ştefan a postat pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa lui Valeriu Răchită. Postarea a fost publicată de ph-online:

“Sper să nu se repete greşelile proiectului trecut, atunci când un grup restrâns de oameni alături de câţiva politicieni au acaparat această echipă de tradiţie. La acel moment, totul s-a transformat în <<echipa mea>>, <<clubul meu>>, <<jucătorii mei>>! Toată suflarea <<petrolistă>>, fostele glorii, foştii oameni care au lucrat sau au ajutat zeci de ani acestă echipă, suporterii, cu toţii au fost pur şi simplu umiliţi! Fraţii DRIDEA, IUHAS, DINCUŢĂ, OPRIŞAN, M. MARCEL, CRISTACHE, CRÂNGAŞU, COJOCARU, BUTUFEI, JIPA, LILIAC, HARALAMBIE, fraţii LAZĂR, O. GRIGORE, ŞT. MATEI, GREACA, SIMACIU, TOPORAN, TOMA, CATINCA, PREDA, BĂLĂCEANU, CHIRIŢĂ, LEAHU, ZMOLEANU, N. CONSTANTIN, MĂLDĂRĂŞANU, MÂRZEA, CĂLIN, URSEA, PANAIT, RUSE, fraţii GUŞĂ, PANCU, PITULICE şi încă peste o sută de alţi foşti jucători faţă de care îmi cer scuze că nu i-am enumerat, de asemenea celor care nu mai sunt printre noi. Vă rog pe cei care încercaţi să puneţi mâna, din nou, pe acest simbol, să ţineţi cont de ceea ce au făcut aceşti oameni! Nu transformaţi acest fenomen într-un act politic josnic! Nu puneţi mâna pe palmaresul şi tradiţia celor mai sus menţionaţi! Ei sunt artizanii, voi, profitorii! Sper ca suporterii să fie alături de cei care au scris istoria acestui MARE CLUB!

“CĂTRE TOŢI SUPORTERII PETROLIŞTI! La întâlnirea din această seară, dumneavoastră şi noi, fostele glorii ale ADEVĂRATULUI PETROLUL, am fost reprezentaţi de <<simbolul>> OCTAVIAN GRIORE. Ceea ce surprinde este faptul că el nici măcar nu a fost menţionat în unele comentarii anterioare, pe Facebook. Asta denotă faptul că totul este deja stabilit! Proiectul nostru, al foştilor fotbalişti, şi anume acela de a copia modelul POLITEHNICII TIMIŞOARA şi de a forma o echipă nouă, imaculată, fără greşelile anterioare, este respins din start! În aceste condiţii ne îndreptăm către un nou compromis, în care primarul şi consilierul personal vor decide totul! Adică: <<managerul>>, conform salariului prezentat de presa prahoveană în mandatul trecut, 10.000 de euro lunar plus prime grase la victorie, în timp ce foştii mari fotbalişti - venind şi dimineaţa şi seara la antrenament - se mulţumeau cu 200 de euro pe lună! ŞI EI AU JUCAT LA PETROLUL MAI MULT DECÂT <<ALTUL>>: SOTIR, VICHY ANGELESCU, MÂRZEA, MANOLACHE, NAE FLORIAN, LILIAC, JIPA, CATINCA, BUTUFEI... Păcat! Dacă <<managerul>> renunţa la 1000 de euro, atunci aveau şi ei 300 de euro salariu! E clar că diferenţa ar fi fost foarte <<mică>>! Dacă <<managerul>> lua doar 2000 de euro pe lună (un salariu mai mult decât decent), atunci cei 8000 euro rămaşi × 12 luni = 96.000 de euro anual! Ar fi dezvoltat un Centru de Copii şi Juniori la un nivel înalt, ce putea duce la descoperirea multor talente locale! Aştept comentarii din partea celor care vor binele NOULUI PETROLUL şi resping o nouă tentativă de acaparare a ceea ce înseamnă spiritul <<PETROLULUI!>>”.

Într-o declaraţie oferită site-ului ph-online, Răchită a menţionat că, în mandatul său de manager general al Petrolul, clubul l-a cumpărat pe Hamza pentru suma de 5.000 de euro, apoi a făcut profit de aproape 1.5 milioane de euro din vânzarea lui.

Fostul oficial a anunţat, totodată, că se retrage şi că nu se va mai implica într-un proiect legat de Petrolul.

Citiţi declaraţia completă aici