Pe 21 şi 22 mai 2016, AFI Palace Ploieşti va găzdui turneul Ploieşti Streetball, ce va da startul circuitului naţional de baschet 3x3 SuperBet Tour organizat de Sport Arena şi ACS Sport Promotion. Turneul este dedicat tuturor celor pasionaţi de baschet, băieţi şi fete, care îşi pot înscrie echipele în competiţia naţională şi pot avea şansa de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Duminică, de la orele 17:00, ploieştenii vor avea ocazia să vadă în cadrul turneului Ploieşti Streetball meciul de baschet jucat de două echipe formate din persoane cu dizabilităţi, membri ai Asociaţiei Club Sportiv Roţile Schimbării.

CSM Ploieşti şi-a anunţat participarea cu juniorii. Organizatorii evenimentului anunţă o atmosferă antrenantă la AFI Palace Ploieşti, concursuri, muzică şi alte momente de entertainment, Mini-majoretele de la CSU Ploieşti Basketball vor întreţine atmosfera acestei adevărate sărbători a baschetului în aer liber.

Competiţia de baschet 3x3 SuperBet Tour se va desfăşura şi în alte trei oraşe din ţară, Craiova, Bucureşti şi Constanţa, iar finala va avea loc între 26 şi 28 august 2016, la Bucureşti.

Invitaţi specialiu la evenimentul de astăzi au fost Cătălin Burlacu, actualul şef al secţieiu de baschet de la CSM Ploieşti, dar şi petrolistul Victor Astafei, pasionat de acest sport, ca de multe altele.

“Baschetul este un mare hobby al meu şi nu ratez nicio ocazie de a juca. Cu siguranţă, dacaă nu aş fi făcut fotbal, aş fi făcut baschet. Promit că vin şi eu la turneu”, a spus fotbalistul Petrolului, care a venit la eveniment în ţinută corespunzătoare.