Altădată neînvinsă cu lunile, echipa ploieşteană speră să poată lega două victorii pentru prima dată în acest sezon. Etapa trecută, lupii s-au impus cu CS U Craiova, mâine, la Ploieşti, ajunge FC Botoşani, formaţie care a fost călcată de tren la Cluj, în meciul cu CFR, scor 0-6!

„Întâlnim o echipă care vine după o înfrângere drastică, 0-6 pe terenul lui CFR Cluj, şi care nu trece printr-o perioadă bună, pentru că se află şi ea, în acest moment, implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu siguranţă, va fi un meci dificil, dar asta nu schimbă cu nimic ideea şi gândul nostru de a câştiga, mai ales că jucăm acasă, pe <<Ilie Oană>>, şi trebuie, astfel, să avem un atu. În ultima perioadă am crescut de la meci la meci şi sper ca şi mâine să facem un joc bun şi, mai ales, să obţinem toate cele trei puncte, aşa încât să micşorăm distanţa faţă de celelalte echipe pe acest final de campionat. Suntem, încă, la nouă puncte de locul de baraj şi dacă vom reuşi să câştigăm mâine ne putem apropia la şase, cu şase etape de jucat rămase până la final. Sperăm în continuare, încercăm să facem tot posibilul şi vom vedea la final unde ajungem. Echipa a jucat în ultimele etape, a adus puncte şi i-am simţit pe suporteri lângă noi şi la Chiajna, şi în meciul cu Voluntari dar, mai ales, în cel cu CS U Craiova. Îi aşteptăm şi mâine, în număr cât mai mare, pentru că ne ajută foarte mult”, a declarat Gane.

„Începem returul acestui play-out cu un meci acasă şi avem mare nevoie de toate cele trei puncte ca să putem rămâne în lupta pentru supravieţuire. Având în vedere ultimele noastre prestaţii, pot să spun că aşteptăm cu încredere acest meci. Realitatea este că ne aflăm pe ultimul loc şi fiecare meci îl jucăm, astfel, cu sabia deasupra capului. Dar, mai sunt şapte etape, se pot schimba multe lucruri şi nu ne rămâne decât să luptăm până la capăt. Chiar am vorbit între noi în vestiar că trebuie să abordăm foarte serios toate meciurile care ne-au mai rămas de jucat şi să încercăm să scoatem din ele cât de mult se poate. Trebuie să dăm dovadă de profesionalism, să jucăm cu demnitate până la final”, a declarat şi Alexandru Benga, în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

În lotul pentru confruntarea cu FC Botoşani va intra, în premieră, Sebastian Petre. Tânărul mijlocaş, în vârstă de 21 de ani, a crescut la juniorii Petrolului, continuându-şi, mai apoi, cariera la CS Blejoi, Conpet Ploieşti şi Dinamo II Bucureşti.

Pentru confruntarea de mâine nu sunt disponibili Daniel Stana şi Fabrice Begeorgi, ambii fiind suspendaţi.