Imediat după ce Steaua a reuşit calificarea în grupele Champions League, conducătorii formaţiei bucureştene au anunţat lista cu jucătorii pe care ar dori să-i transfere în viitorul apropiat. Pe această listă se află şi fundaşul stânga al Petrolului Ploieşti, Haubert Guilherme. Dorinţa bucureştenilor de a-l transfera pe Guilherme ste absolut logică, mai ales după ultimele prestaţii ale lui Latovlevici. Numai că, în calea acestei tentative a steliştilor se va afla şi antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, el anunţând că nu este de acord ca fundaşul brazilian să joace la Steaua.

„E problema Stelei că îl vrea pe Guilherme. Dar eu nu cred că el va juca la Steaua. Eu nu sunt de acord cu asta pentru că Guilherme are valoare să joace la echipe bune din Europa. Nu mă pot opune unui transfer al unui jucător atunci când un club din afară îi oferă un contract de zece ori mai mare decât are în România. Dar vorbesc despre cluburile din afara ţării. Aşa că eu nu cred că Guilherme va juca la Steaua”, a punctat Contra.

Dincolo de argumentul logic pe care l-a prezentat antrenorul Petrolului, mai este şi un alt aspect. Guilherme este singurul fundaş stânga pe care-l are în lot Petrolul, în acest moment.

Înainte de a evolua la Petrolul, Guilherme a jucat pentru Concordia Chiajna, echipă care era antrenată atunci de Laurenţiu Reghecampf, actualul antrenor al Stelei.