Handbaliştii de la CSM Ploieşti s-au impus în deplasarea de la Galaţi, cu 29-28, după ce gazdele au condus la pauză cu 17-16. A fost cel de-al patrulea succes consecutiv reuşit în faţa celor de la Danubius în acest sezon. Elevii lui Dragoş Dobrescu au condus spre final cu cinci goluri, 28-23, dar au trăit periculos din cauza a două eliminări primite, ce le-au permis gazdelor să vină la 27-28 şi să spere într-o remiză, scrie csmploiesti.ro. Botezatu a marcat însă singurul său gol din meci în cel mai delicat moment şi, la 27-29, Danubius nu a mai avut timp decât să reducă diferenţa, în ultimul minut.

„Am început bine şi am condus în debut, dar în minutul 14 s-a accidentat Claudiu Dediu, care a suferit o uşoară întindere, şi am început să avem probleme. Am fost conduşi la pauză cu un gol, dar am revenit în partea secundă şi în minutul 53 conduceam cu 28-23. Din păcate, am ratat un contraatac, apoi au venit două eliminări şi am suferit puţin pe final, pentru această victorie. E bine că am câştigat şi că avem un moral bun pentru meciul important de miercuri, cu CSM Focşani, în care este obligatoriu să ne impunem”, a declarat coordonatorul secţiei de handbal masculin a CSM Ploieşti, Ion Nicolae, cel care i-a remarcat la acest joc pe portarul Daniel Rotaru, care a intrat în minutul 25 şi a avut o evoluţie foarte bună, precum şi pe jucătorii de câmp Bogdan Botezatu şi George Stăncioiu.

Dragoş Dobrescu i-a folosit în partida din această seară pe: Szopka, Antonaru, Rotaru – Capotă (7 goluri), Turcu (5), Stăncioiu (5), Al. Farcaş (4), Dediu (2), Tărîţă (2), Hoinaru (2), Botezatu (1), Zamfir (1), Hodorogea.

Pentru CSM Ploieşti urmează, în etapa a III-a a play-out-ului, partida de miercuri (ora 18.00), din Sala Sporturilor Olimpia, cu CSM Focşani, extrem de important în lupta directă pentru evitarea retrogradării directe. Calculele din zona fierbinte s-au complicat, în condiţiile în care Focşaniul a câştigat suspect de uşor meciul de pe teren propriu cu HC Vaslui şi se menţine la un punct în spatele formaţiei noastre, mai notează site-ul oficial al clubului ploieştean.  

Play-out - Etapa a II-a

Danubius Galaţi - CSM Ploieşti 28-29 (16-15)

CSM Focşani - HC Vaslui 29-19 (14-10)

Energia Tg. Jiu - Minaur Baia Mare 24-25 (13-12)

 

Clasament play-out

1. Energia Târgu Jiu - 27 puncte

2. Minaur Baia Mare - 25 puncte

3. Handbal Club Vaslui - 19 puncte

4. CSM Ploieşti - 17 puncte

5. CSM Focşani - 16 puncte

6. Danubius Galaţi - 1 punct

Etapa a III-a (miercuri, 20 aprilie): CSM Ploieşti - CSM Focşani, HC Vaslui - Energia Tg. Jiu, Minaur Baia Mare - Danubius Galaţi.