În perioada 10-12 martie, cinci sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, la Zagreb (Croaţia), la Cupa Europeană de judo pentru cadeţi „U18”, competiţie la startul căreia s-au aliniat 792 de sportivi din 31 de ţări. Dintre cei cinci reprezentanţi ai clubului nostru, cea mai bună comportare a avut-o Andrei Pârloga, el reuşind să intre în posesia medaliei de argint la categoria „73 kg”.

Andrei i-a învins, pe rând, pe Pietro Muhlfarth (Brazilia), Adam Konig (Cehia), Aleksander Ferencak (Slovenia), Gergely Nerpel (Ungaria) şi, în semifinală, pe Guilherme Schmidt (Brazilia), dar a pierdut în ultimul act, în prelungiri, în faţa italianului Mattia Procdocimo. La categoria „73 kg” au fost 79 de participanţi.

La categoria „-55 kg), Paul Onofrei a trecut de Stefan Prelevic (Muntenegru), apoi a fost învins de David Naji (Ungaria), dar a trecut, în recalificări, de Francesco Cargnelutti (Italia). Din păcate, în turul următor, a pierdut în faţa lui Jurrien Kugel (Olanda).

La categoria „-60 kg”, Marius Colţ l-a învins pe Aleksandar Grigorov (Bulgaria), dar a pierdut apoi în faţa lui Luigi Centracchio (Italia).

La „-55 kg”, Antonio Minigote i-a depăşit pe Zan Bozenk (Slovenia) şi Matheus Takaki (Brazilia), după care a fost învins de Andras Vida (Ungaria) şi, în recalificări, de Artsiom Kolasau (Belarus).

La categoria de greutate „-52 kg”, Codruţa Lungu a fost învinsă de Fanni Kopasz (Ungaria).

Trebuie precizat că întrecerea a fost de un nivel extrem de ridicat, punctând în clasamentul mondial şi reprezentând criteriu de calificare la Campionatul European „U18”, context în care participarea sportivilor noştri poate fi apreciată drept meritorie. Ei participă în continuare la Zagreb la un stagiu de pregătire internaţională ce se desfăşoară până pe 15 martie

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, de 3 ori pe podium la Finala Campionatelor Naţionale de Judo la nivel de juniori 3 „U16”!

Tot în weekend, Sala Sporturilor din Cisnădie a găzduit Finala Campionatelor Naţionale de Judo la nivel de juniori 3 „U16”, competiţie la care au participat 278 de sportivi reprezentând 65 de cluburi din ţară. Printre aceştia, şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, care au reuşit să obţină 3 medalii, dintre care două de aur şi una de bronz.

Iată care au fost rezultatele sportivilor noştri:

– locul I şi campioni naţionali – Vladimir Grădinariu („-50 kg”) şi Sergiu Anastase („-60 kg”);

– locul al III-lea – Andrei Ghiţă („-60 kg”).

Ieri, s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional pe echipe la juniori 3 „U16” la nivel de euroregiuni. Sportivii prahoveni, alături de cei din judeţul Argeş, au alcătuit două echipe la masculin şi una la feminin, reprezentând Euroregiunea 3 Sud Muntenia.

La masculin, au participat 8 echipe, iar echipa B a Euroregiunii 3 s-a clasat pe poziţia secundă, fiind învinsă în finală cu scorul de 4-3 de Euroregiunea 6 N-V (Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa), iar echipa A pe locul al 3-lea, trecând în finala mică cu 4-3 de echipa Euroregiunii 5 Vest (Arad, Hunedoara).

Sportivii ploieşteni componenţi ai echipei medaliate cu argint au fost: Vladimir Grădinariu, Sergiu Anastase, Andrei Ghiţă şi Andrei Ene, iar din echipa medaliată cu bronz au făcut parte Roberto Grigore, Alin Moise şi Tudor Manu.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.