Petrolul n-a mai câştigat acasă din 27 noiembrie, de vremea lui Stoichiţă, când lupii se impuneau cu 1-0 în partida cu CFR. A marcat atunci Zoubir, din pasa lui Moussa. De atunci, galben-albaştrii n-au mai câştigat niciun meci acasă.

Cu Gane pe bancă, Petrolul a început să ia ceva puncte, dar din deplasare. Aşa că tehnicianul speră să să câştige şi pe stadionul Ilie Oană, nu doar pentru puncte, ci şi pentru suporterii despre care are doar cuvinte de laudă. 

„Mâine vom întâlni un adversar cu un obiectiv diferit faţă de al nostru, pentru că se luptă pentru un loc în Cupele Europene. CS „U” Craiova este o echipă bună, dar cu evoluţii inconstante în ultima perioadă, atât ca joc, cât şi ca rezultate.

Ne aşteaptă un meci important, iar numele oponentei nu schimbă cu nimic ceea ce înseamnă obiectivul nostru şi ideea de a recupera, pe acest final de campionat, distanţa care ne separă de contracandidatele noastre. Am pierdut câteva puncte importante în ultimele două partide, pe acele neatenţii legate, în primul rând, de cartonaşele roşii primite şi sper ca la meciul de mâine seară să nu mai avem parte de aşa ceva.

O victorie pe <<Ilie Oană>> ar însemna foarte mult pentru noi în perspectiva etapelor care urmează. De când sunt la Petrolul am reuşit să obţinem puncte în meciurile din deplasare, acum sper să câştigăm şi acasă. Trebuie să ne mulţumim suporterii, pe care i-am văzut alături de noi şi la jocul cu FC Voluntari, şi la Chiajna. Ne-au încurajat foarte mult şi sper să o facă şi acum.

Jocul nostru a crescut de la etapă la etapă. Punem presiune pe adversar, dominăm, avem organizare şi posesie bună, dar, aşa cum am spus, trebuie să eliminăm acele greşeli pe care le-am comis la meciurile trecute. Trebuie să câştigăm, pentru că, uitându-ne pe program, vedem că în ultimele opt partide vom disputa cinci pe <<Ilie Oană>>, iar asta poate să fie un atuu pentru noi”, a spus Ionel Gane.