Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi Kiss Imola, director economic al primăriei, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, după ce echipei locale de fotbal i-au fost alocaţi din bani publici patru milioane de lei, potrivit hotnews.ro..

Procurorii afirma că, în 18 iulie 2013, Dorin Florea "şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociaţia Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureş, întrucât aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat".

Concret, suspectul a iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local, care a stat la baza adoptării, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii Consiliului Local Municipal privind "aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competiţional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureş şi Fotbal Club Municipal Tg. Mureş".

"Ulterior, suspectul Dorin Florea a încheiat şi semnat în condiţii ilegale, ca reprezentant al municipiului Târgu Mureş, alături de suspecta Kiss Imola, în calitate de director economic, un contract de asociere cu Asociaţia Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureş, contract vizat de suspectul Macesanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociaţii sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă", se arăta într-un comunicat al DNA.