Mihai Stoichiţă a crezut că se duce să cânte la Scala, la Metropolitan sau măcar la Opera Română şi s-a pomenit pe scîndura Căminului Cultural din Ploieşti

El spune asta, nu altcineva! La Petrolul, de vreun an şi ceva încoace, e un fel de brigadă artistică. Artişti amatori, multă satiră, râsete de fundal.

Cum au stat lucrurile la Petrolul, nu era nevoie nici de Stoichiţă-Lippi, nici de adevăratul Lippi, nici de Mourinho, Benitez şi Guardiola la un loc. Lucrurile sunt atât de anapoda rânduite încât nimeni n-ar fi putut să le aşeze în ordine. Au fost aduşi jucători anapoda, antrenori anapoda, s-au cheltuit bani anapoda, s-a manageriat anapoda, s-a gestionat relaţia cu Primăria cât se poate de prost. Iar praful s-ar fi ales mai demult dacă o persoană privată n-ar fi plătit chiria stadionului pentru ultimele două înfrîngeri.

Deşi haosul pare să fi ajuns la sfârşit, şirul erorilor lui Dan Capră e încă în plină desfăşurare. Când încă îl are pe Stoichiţă în simbrie, el discută prin spate cu Schumacher. Probabil că atunci când îl avea pe Sebi Tudor, vorbea deja cu Stoichiţă, iar când îl avea pe Selymes începuse deja să discute cu Sebi Tudor.

Iar jucătorii? Dacă-i dai la o parte pe Moussa şi, cumva, pe Zoubir şi Ropotan, vezi doar erori, una mai mare decât cealaltă. Pe Genev probabil că l-au găsit la Albena, cu tava plină de la all-inclusive, Tudose a venit ca să nu stea acasă, iar Faug-Porret, moţăind pe la Botoşani prin gară în aşteptarea TGV-ului de Franţa, s-a pomenit suit într-un neaşteptat personal de Ploieşti.

Da, Mihai Stoichiţă, chiar că eşti la Căminul Cultural! Măcar de găseai vreo scenă în aer liber prin Panama, unde să te şi plătească! Aici, sigur nu ţi-au dat nici de benzină, că n-au. Nici acordeon la brigada artistică n-au, zău! Dau doar din gură!

SURSA: gsp.ro