Era păcat ca ploieştenii să piardă, din nou, două puncte în campionat, la capătul unui meci pe care l-au dominat, chiar cu autoritate în partea secundă. Disputat de la ora 17.00, pe o căldură infernală, meciul a fost unul aparent echilibrat doar în prima parte a lui.

Cu multe erori de plasament în defensivă, Petrolul a dat câteva şanse Oţelului. Golul gazdelor, însă, a venit după o lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Sergiu Costin, mingea derutându-l pe Pecanha, care a greşit la această fază. S-a revanşat, însă, până la final, după acest gol evoluţia lui fiind foarte sigură. Oricum, gălăţenii au condus doar trei minute, pentru că Geraldo a restabilit egalitatea cu un şut din interiorul careului, după un corner. La pauză, Contra i-a trimis pe teren pe Alcenat şi Priso, în locul lui Achim şi Grozav, Boudjemaa fiind mutat în flancul stâng.

Ocaziile au curs pe bandă rulantă pentru Petrolul, Priso de două ori, Dore, de trei ori, o dată singur cu portarul, la 6 metri de poartă şi Hamza, intrat şi el în locul lui Teixeira, de alte două ori. În fine, golul a venit logic, în poarta Oţelului, Hamza finalizând perfect o centrare ideală a lui Boudjemaa. Era minutul 85 al jocului şi se făcuse dreptate.

Aşa s-a scris istoria unui meci dominat de Petrolul, o echipă care a revenit iar după ce a fost condusă şi a arătat că este foarte bine pregătită fizic. Presingul Petrolului, pe toată durata meciului a fost sufocant pentru adversar şi, logic, de aici a apărut şi superioritatea ploieştenilor în joc. Dacă echipa asta a putut juca aşa de bine la doar trei zile distanţă de la obositorul meci de la Arnhem, şi pe caniculă, înseamnă că Petrolul trebuie să fie luată în seamă de către toată lumea atunci când vine vorba despre obiective îndrăzneţe.